Vuti karikavõistluste peaauhind jõudis nelja aasta järel taas Pärnusse

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu KEK ja Kalakombinaat/MEK Noored tiimis mängisid senioride karikavõistluste teisel etapil Igor Prins (eest vasakult), Anti Luigemaa, Janek Meet, Sergei Terehhov; tagumises reas seisavad (vasakult) Marko Lelov, Meelis Eelmäe, Rein Riisalu, Vadim Dolinin, Taavi Rähn ja Artur Pinka.
Pärnu KEK ja Kalakombinaat/MEK Noored tiimis mängisid senioride karikavõistluste teisel etapil Igor Prins (eest vasakult), Anti Luigemaa, Janek Meet, Sergei Terehhov; tagumises reas seisavad (vasakult) Marko Lelov, Meelis Eelmäe, Rein Riisalu, Vadim Dolinin, Taavi Rähn ja Artur Pinka. Foto: Erakogu

Pärnu vutimehed toovad nelja-aastase vaheaja järel suvepealinna Eesti karikavõistluste karika: kui 2017. aastal tõstis hõbedase trofee pea kohale Pärnu jalgpalliklubi naiskond, siis tänavu krooniti seenioride karikavõitjaks Pärnu KEKi ja Kalakombinaadi/MEKi Noored.

Jalgpalliliidu korraldatud võistluste otsustavast kolmandast etapist Tallinnas võttis osa neli seenioride võistkonda Tallinnast, Narvast ja Pärnust. Mängud toimusid vutiliidu sisehallis, kus paremusjärjestus selgus turniirisüsteemis. Platsil oli korraga kummastki võistkonnast kaheksa mängijat ja mäng kestis 2x10 minutit. Seenioride eest saavad mängida jalgpallurid, kes käesoleval aastal tähistavad vähemalt 45. sünnipäeva. Peale selle on igal võistkonnal lubatud kasutada kuni kaht mängijat, kes sel aastal saavad vähemalt 40aastaseks.

Pärnu meeskond alustas kolmandat etappi viikidega Tallinna La Strada ja Lasnamäe Ajaxi vastu. Nii oli enne otsustavat mängu eelmise etapi võitja Narva Unitediga veel kolmel võistkonnal võimalus tulla karikavõitjaks. Pärnu meeskond asus piirilinna satsi vastu poolajaks 2:0 juhtima ja ehkki teise poolaja alguses lõid pärnakad õnnetu omavärava, asuti peagi 3:1 juhtima.

Kõik jõuvarud mängu pannud narvakad lõid ühe värava tagasi, aga Pärnu sats kaitses võitluslikult ning sai magusa revanši eelmise etapi suure kaotuse eest. 3:2 võit Unitedi üle tähendas kolmanda etapi ülinappi võitu Tallinna La Strada ja Lasnamäe Ajaxi ees.

Pärnu meeskond teenis karikasarja kokkuvõttes 28 kohapunkti. Teiseks tuli Narva United (20 kohapunkti), kolmas oli Lasnamäe Ajax (20), neljas Tallinna La Strada (18) ja viies Kohtla-Järve Novotsenter (5).

Pärnu KEKi ja Kalakombinaadi/MEKi Noorte meeskonna võidetud karikas.
Pärnu KEKi ja Kalakombinaadi/MEKi Noorte meeskonna võidetud karikas. Foto: Erakogu

Pärnu KEKi ja Kalakombinaadi/MEKi Noorte peatreener ja kapten Marko Lelov märkis, et suvepealinna satsil õnnestus oma lipu alla saada peaaegu kõik parimad Pärnu mängijad 1990ndatest – ka poisid, kes on kaitsnud Eesti koondise au.

“Vastastel pidigi meiega raske olema. Olgugi et meie vastas olid ikkagi mehed, kes on oma mängijakarjääris pidanud sadu kohtumisi Eesti kõrgliigas. Klass on igavene, nagu öeldakse! Kõik tänased noormängijad võivad tulevikus olla seeniormängijad, kui meil jagub häid treenereid, kes inspireerivad ja muudavad jalgpalli kütkestavaks läbi elu. Meie edu tõestab, et Pärnus on head tööd tehtud,” kinnitas Lelov.

Pärnu KEKi ja Kalakombinaadi/MEKi Noorte tiimis mängisid sel hooajal Pärnust oma jalgpalluriteed alustanud Igor Prins, Sergei Terehhov, Taavi Rähn, Marko Lelov, Gert Olesk, Andrus Mitt, Ranet Lepik, Artur Pinka, Meelis Eelmäe, Vadim Dolinin, Kalev Mitt, Heigo Nigula, Oleg Mjasojedov, Peep Allas, Rein Riisalu, Hannes Lehe, värvavaht Antti Luigemaa ning Viljandist sirgunud, kuid aastaid Pärnu eest mänginud Janek Meet, samuti 1980ndatel Pärnu Kalakombinaadi/MEKi eest mänginud, Taškendis sündinud, kuid praegu Tõrvas elav Sergei Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles