Terepäevaga alustati teekonda noorte laulu- ja tantsupeole

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Pärnu kontserdimajas leidis sel nädalal aset XIII noorte laulu- ja tantsupeo terepäev, kus kohtu­misel Pärnumaa kollektiivijuhtidega tutvustasid laulupeo kunstiline juht Pärt Uusberg, tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Herman, rahvamuusikapeo üldjuht Juhan Uppin ning Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Margus Toomla oma meeskonnaga XIII noorte laulu- ja tantsupeo kunstilisi lähteideid, väärtusi ja teekonda noortepeoni.

Eriliseks tegi seekordse terepäeva ja teeb eesootava tee­konna seegi, et XIII noortepeo kunsti­listest toimkondadest leiavad Pärnumaa kollektiivijuhid eest mitu lähedast kolleegi. Tantsupeo kunstilisse toimkonda kuuluvad näiteks pärnakad Ulla Helin-­Mengel ja Ingrid Jasmin. Laulupeol juhatab lastekoore Ave Sopp ja sümfooniaorkestreid Kaspar Mänd. Rahvamuusikapeo kunstilisse toimkonda kuuluvad Merike Paberits, Kristel Laas ja Krista Sildoja, kellel kõigil on juured Pärnumaal.

XIII noorte laulu- ja tantsu­pidu kannab juhtmõtet “Püha on maa”. Noortepeo loovjuhtide selgitusel on “püha” selline sõna, mida argipäevas väga tihti ei ­kasutata. Seda sõna hoitakse ­puhuks, kui tuleb rääkida millestki väga erilisest. Millestki, mis väärib meie eriti sügavat austust ja mida ei tohi rikkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles