Lauatelefoni kõne viis Pärnu loovlinnaku asutaja Rammsteini solisti tuuri filmima

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Selleks, et mitte läbi põleda, tundis Kristo Kaljuvee, et tuleb filmielust käsipidurit tõmmata.
Selleks, et mitte läbi põleda, tundis Kristo Kaljuvee, et tuleb filmielust käsipidurit tõmmata. Foto: Mailiis Ollino

Kunagise Pärnu õlletehase territooriumil oli tänavu suvel rohkelt kunsti ja muusikat. Areneva loovlinnaku eestvedajate sekka kuulub Kristo Kaljuvee, kes suvepealinna kolis alles tänavu

Aastaid filmitööstuses tegutsenud Kaljuvee tõmbas ühel hetkel käsipidurit ja proovis leida uut kohta, kus end proovile panna. Põlise pealinlasena leidis ta selle Pärnust. Ta näeb suvepealinnas kultuurivaldkonnas suurt potentsiaali, kuid järgnevate aastate investeeringud on olulise tähtsusega.

Möödunud nädalal vedasite koos Sten Õitspuuga kultuuridebatti, kus aktiivset vestlust pidasid Pärnu volikokku pürgijad. Kuidas tundub, kas nende jutust kõlas midagi sellist, mis näitab, et Pärnu kultuuriellu oleks tulemas muutust?

Ma arvan, et sealt kõlas kõige rohkem seda, et saadakse aru, et muutust oleks vaja. Tegelikult ollakse valmis seda vastu võtma. Kelle puhul paratamatusest, kelle puhul tulevikku vaatamisest.

See suvi on juba näidanud, et Pärnu areneb. Ma ei räägi ainuüksi loovlinnakust lähtudes. Uute tuulte hõng, mis Pärnut tabas, on kõigile tuntav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles