Üheksa kaitseinglit: vaprad ja hoolivad mehed pälvisid elupäästja medali

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Päästeteenistuse elupäästja medali sai 79 inimest, nende seas lisaks kutselistele ja vabatahtlikele päästjatele, häirekeskuse töötajatele, politseinikele ning teistele päästevaldkonna töötajatele ka 22 eraisikut.
Päästeteenistuse elupäästja medali sai 79 inimest, nende seas lisaks kutselistele ja vabatahtlikele päästjatele, häirekeskuse töötajatele, politseinikele ning teistele päästevaldkonna töötajatele ka 22 eraisikut. Foto: Mats Õun

Siseminister Kristian Jaani ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid Tallinnas KUMU auditooriumis eile elupäästemedali üheksale pärnumaalasele, kes tõid veest välja läbi jää kukkunud kalamehe, koeraga jalutaja, tormasid põlevasse korterisse abivajajaid otsima, märkasid sillal enesetapumõtetega naist ja leidsid eksinud ja alajahtunud mehe.

Elupäästja kolmanda klassi medali pälvisid eraisikud Kristjan Kask ja Vahur Vahemets ning päästjad Arthur Kušanov, Miko Erm ja Stenver Gentalen ning teise klassi oma Pärnu päästekomando päästjad Mairo Vaheoja, Allan Jõgi, Kevin Harjakas ja Siim Künnapas.

Päästeteenistuse hõberist anti Pärnu korrapidamisgrupi vanemoperatiivkorrapidajale Aleksandr Frischerile ja päästeteenistuse medal Lääne päästekeskuse ennetusbüroo peaspetsialistile Merilin Aaslaidile ja Taali vabatahtliku päästekomando liikmele Kaire Partsile.

“Tänu nendele vapratele on täna elu ja tervise juures inimesed, kes olid raskes seisus ja vajasid abi. Meie kõigi kohus on märgata ja aidata, kuid tihti seda paraku ei tehta. Mitte tingimata hoolimatuse tõttu. Põhjuseks võib olla hirm. Need inimesed, kes täna said elupäästemedali, on olnud eeskujuks meile kõigile: nad on alistanud hirmu ning näidanud välja vaprust ja südamlikkust,” kõneles päästeameti peadirektor Kuno Tammearu tunnustusüritusel.

“Septembris pööratakse kõrgendatud tähelepanu suitsiidiennetusele. Seetõttu on tähtis, et oleme võimelised abistama neidki, kes ühel hetkel otsustanud oma elu lõpetada. Mul on hea meel, et elupäästjate hulgas on inimesi, kel on õnnestunud need hinged päästa. Vaimse tervise hädad on kujunenud probleemiks igas vanuserühmas. See teema vajab valdkonnaülest koostööd ja märkamist üksiksiku tasandil. Tänan ja tunnustan kõiki, kes märkavad ja aitavad abivajajaid enda ümber ka siis, kui silmaga nähtavat hädaohtu ei paista olevat. Suur tänu teile!” lausus siseminister Kristian Jaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles