Sadama peatreener Heiko Rannula võttis euromängude nimel riski

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula.
Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula. Foto: Tairo Lutter

Pärnu Sadama korvpallimeeskonna peatreener Heiko Rannula tunnistas, et ta võttis tänavu meekonda komplekteerides järgmisel nädalal Pärnu spordihallis toimuva FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiri huvides mõnegi riski. Peagi selgub, kas need tasuvad ära.

Küll usub peatreener, et siinne meeskond on võimeline kodupublikule pakkuma väga kvaliteetseid mänge.

Pärnu Sadama esimene vastane on teisipäeval Austria klubi Viini GGMT. Kui Pärnu avamängu võidab, ootab neid ees sarja valitsev meister, Iisraeli klubi Ness Ziona Ironi. Põhiturniirile pääsemiseks tuleb võita kolmaski mäng, vastane selgub paarist Nicosia Keravnos (Küpros) - FC Porto (Portugal).

Rannula avaldas, et ta olnuks ettevalmistusega ajalooliseks turniiriks rohkem rahul, kui kolmapäeval toimunuks treeningmäng BC Kalev/Cramoga. Mäng jäi ära, kuna Eesti esiklubi pääses eelmisel nädalal FIBA meistrite liiga kvaliikatsiooniturniirilt edasi ja nende mängugraafik muutus hoobilt tihedamaks.

Rannula sõnutsi tulnuks enne turniiri meeskonnale kasuks, kui nad saanuks sisse koduväljakul publiku ees tugeva võistkonna vastu mängimise tunde. “Kindlasti pole me veel valmis sats, aga arvan, et teised on suhteliselt samas seisus,” märkis ta.

Rannula ei söanda enne tuleva nädala mänge trennide ega treeningmängude põhjal öelda, kas ta langetas tiimi komplekteerides vaid õigeid otsuseid. Ta selgitas, et võrreldes hooajaeelsete mängudega käituvad korvpallurid tähtsates jõuproovides teistmoodi, pinge on hoopis teine. Küll möönis peatreener, et turniiri eel on mõni murekoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles