JÄRELVAADATAV ⟩ Valgusfestivalil saab nautida viit etendust

Pärnu Postimees
Copy
Eile õhtupoolikul algas kahepäevane valgusfestival Öövalgel, mis tõi suvepealinna tänavatele sigimist ja sagimist.
Eile õhtupoolikul algas kahepäevane valgusfestival Öövalgel, mis tõi suvepealinna tänavatele sigimist ja sagimist. Foto: Mailiis Ollino

Eile algas Pärnus kolmas valgusfestival Öövalgel. Pärnu Postimehe veebilehel on võimalik täna õhtul näha viit valgusetendust.

Kuu luud:

Une sulased:

Õnnelik prints:

Väike prints:

Õhtu ilu:

Tänavu suvel Rannaparki toodud elevantide juures toimub etendus “Õhtu ilu”, kus korraldajad proovivad pakkuda heli ja valgust ruumilisena. Selleks ümbritseb vaatemängu jälgima tulnuid koor. “Kogu asi on üles ehitatud laservalgusele ja üritan seda kasutada selliselt, nagu muidu ei tehta,” vihjas valgusfestivali eestvedaja Argo Valdmaa. “Kui kuuled sõna “laservalgus”, tuleb tavaliselt silme ette tohutu sähvimine ja vilkumine, kuid meie proovime luua sellele vastandi.”

Kärt Johansoni muusikapala “Õhtu ilu” on kirjutatud etenduse tarbeks pärnaka Ivo Lille abil pikemaks.

Uus koht, kus festivali korraldada, on Ammende villa ümbruski, kus publiku ette tuuakse kaks maailmakuulsat printsiga seotud lugu. Villa peal etendub Oscar Wilde’i “Õnnelik prints” ja selle taga pargis Antoine de Saint-Exupéry “Väike prints”.

Kokku näeb veidi enam kui kaks tundi vältava ülekande käigus viit erinevat valgusetendust, mis algavad igal pool- ja täistunnil alates kella 20st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles