Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Malle Koger ja Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

“Trenditüdruku nipid”

Sellest raamatust leiavad tüdrukud ideid ja tegevust igaks päevaks. Raamat koosneb neljast peatükist: „Parim sõber“, „Lahedalt loov“, „Staar“, „Õnnelik ja terve“.

Viimases peatükis kirjeldatakse tervislikke eluviise, on juttu sporditegemisest ja mängudest kuni sisemise ja välise iluni. Lõbusad ideed ja kasulikud näpunäited muudavad hea enesetunde saavutamise kindlasti lihtsamaks. Inglise keelest tõlkinud Lea Noorma.

TEA.

Mihkel Ulman, “Muinasjutt printsist, kes kaotas näo”

Ühes tillukeses kuningriigis, mis oli ometi nii suur, et mahutada seitsme torni ja seitsme tuulelipuga lossi, tumedaid laasi ja nõelteravaid mägesid, läbipaistvaid järvi, põllumaid ning pilvi ja aastaaegu, elasid kord kuningas ja kuninganna. Kaua ei olnud neil järeltulijat, aga kui see kord tuli, oli kõigil rõõm seda suurem. Sündis poisslaps, kellele pandi nimeks Belart.

Kord pillas kuninganna maha väikese kuldpeegli. See kukkus otse vaibal ukerdava Belarti kõrvale. Laps tõstis peegli näo ette, uuris oma peegelpilti ja puhkes õnnelikuna naerma. Kui peeglit taheti ära võtta, pistis põngerjas-kõrgeausus karjuma, tõmbudes lausa näost siniseks. Nõnda jäetigi see tema kätte ja Belart unustas jonni sedamaid.

Illustreerinud Jüri Mildeberg.

Elmatar.

Daniel Glattauer, „Kõik seitse lainet“

Raamat on järg D. Glattaueri e-kiriromaanile „Hea põhjatuule vastu“. Lugejail on võimalus veel kord kaasa elada Emmi ja Leo kirjavahetusele ja vaadata, kas nad oskavad kasutada endale uuesti antud võimalust.

Varrak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles