Kaks konkurendi ridades kandideerijat sai senisest parteist priiks

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Kaks EKRE liiget, kes soovisid lähenevatel valimistel kandideerida konkureerivates nimekirjades, pidid senisest parteilisusest loobuma. Foto on illustreeriv. 
Kaks EKRE liiget, kes soovisid lähenevatel valimistel kandideerida konkureerivates nimekirjades, pidid senisest parteilisusest loobuma. Foto on illustreeriv. Foto: Lilli Tölp

Lähenevatel valimistel Saarde vallas valimisliidu Muutuv Saarde nimekirjas kandideeriv Ülo Vahula ja Lääneranna vallas Keskerakonna kandidaadina üles seatud Jaanus Vambola pidid senisest parteilisusest EKRE ridades lahti ütlema, sest senises koduerakonnas on kokkulepe, et valimistel omade vastu ei kandideerita.

Vahula sõnade kohaselt kirjutas ta EKREst väljaastumiseks avalduse umbes kuu aega tagasi ise ja eelmise nädala alguseks kustutas erakond ta äriregistris oma liikmete nimekirjast.

“Ma pole aktiivne EKRE liige kunagi olnudki, sest olen erakonna nimekirjas vaid seetõttu, et olin kunagi Eesti Maarahva Erakonna liige ja EKRE on selle õigusjärglane. Imestan, et mind pole juba varem välja visatud, sest ma pole sentigi liikmemaksu maksnud,” ütles Vahula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles