Pärnakast toidublogija menuk pälvis aasta kokaraamatu tiitli

Pärnu Postimees
Copy
Ragne Värgi küpsetamata kookide retseptikogumik valiti aasta kokaraamatuks.
Ragne Värgi küpsetamata kookide retseptikogumik valiti aasta kokaraamatuks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnakast toidublogija ja koogieksperdi Ragne Värgi mais ilmunud raamat “Minu uus köök. Koogid – lihtsad ja küpsetamata” valiti tänavuseks aasta kokaraamatuks.

Värgi retseptiraamat on maiasmokkade seas osutunud ülipopulaarseks: sellest on ilmunud mitu kordustrükki.

Selles kogumikus on Värk tähelepanu alla võtnud küpsetamata koogid, mis kõik valmivad umbes poole tunniga. Peale lihtsate retseptide on raamatu autor lahendanud paljude kokandushuviliste mure – eri suurusega koogivormid, mida on vaja olemasoleva vormi järgi kohandada.

Võiduraamatu autori sõnutsi tuli auhind talle suure üllatusena, kuid tunnustus tõi rohkelt rõõmu. “Raamat valmis juba suve alguses, kui inimesed kolisid linnast eemale, küpsetamisvõimalused muutusid tagasihoidlikumaks ning olulisemaks sai lihtsus ja kiirus. Kordustrükid andsid märku, et raamatu võtsid soojalt vastu kodukokad, kuid tunnustus oli eriline märkamine valdkonna professionaalidelt,” rääkis Värk.

Toidublogija menuk andis suvel ainest Pärnu Postimehegi toimetusele: Värgi dirigeerimisel pidasid suvereporter Kristjan Lossmann ja veebitoimetaja Eno-Gerrit Link meeleoluka kokanduslahingu, mille käigus valminud Snickersi kook ja uutmoodi leivakreemikook toimetuses õige kärmelt konsumeeriti. Lõbusast mõõduvõtust saab lugeda artiklis LAHING KÖÖGIS 〉 Kas magusal mõõduvõtul toob võidu eestlaslik lähenemine või läänelik mekk?

Aasta kokaraamatu konkursi teise koha pälvis Eva Pärteli “Vegani tordid ja koogid. Maitsvalt ja kõigile” ja kolmanda koha vääriliseks tunnistati Marika Sinkkoneni raamat “Minu prantsuse kullakesed 2. Tartaletid ja minikoogid”.

Ragne Värgi retseptikogumik “Minu uus köök. Koogid – lihtsad ja küpsetamata” valiti aasta kokaraamatuks.
Ragne Värgi retseptikogumik “Minu uus köök. Koogid – lihtsad ja küpsetamata” valiti aasta kokaraamatuks. Foto: Mailiis Ollino

Võistluse eesmärk on tutvustada aasta jooksul ilmunud kokandusteemalist kirjandust tarbijatele, samuti toetada eestikeelse kokanduskirjanduse ilmumist, arengut ja traditsiooni.

Parima kokaraamatu valis žürii koosseisus Mart Anderson (kujundusgraafik, Tartu kõrgema kunstikooli kirjaõpetuse ja tüpograafia õppejõud), Diane Sarapuu-Kelder (Tallinna teeninduskooli valdkonna õppejõud), Kristina Kandver (Tallinna teeninduskooli õpilane), Kersti Sülla (Antalis ASi trükipaberite konsultant), Lauri Tomingas (peakokk ja Eesti peakokkade ühenduse liige), Kristiina Karu (Rahva Raamat) ja Annika Pilt (Apollo kauplused).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles