Ott Raidmets võtab oma esimese lavastusega ette tabuteema, millest ei julgeta rääkida

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Teema, mille Ott Raidmets lavastajana kätt proovides on esimesena ette võtnud, pole kergekaaluline: kust jookseb piir, millest alates muutub usalduslik suhe alaealisega seksuaalseks väärkohtlemiseks.
Teema, mille Ott Raidmets lavastajana kätt proovides on esimesena ette võtnud, pole kergekaaluline: kust jookseb piir, millest alates muutub usalduslik suhe alaealisega seksuaalseks väärkohtlemiseks. Foto: Priit Loog/Endla teater

Näitleja Ott Raidmets on viie aastaga jõudnud Pärnu Endla teatris mängida hulga värvikaid ja kirglikke nii heledate kui tumedate mõtetega tegelasi, sageli selliseid, kel küllaga suuri ideid ja silmad peas põlevad.

Kehastanud noort aatelist, enda ja oma rahvuse identiteeti otsivat Johann Voldemar Jannsenit, vii­mati maa pealt lunastust otsinud Põrgupõhja uue Wanapagana üht sarvedega kaksikuist poegadest Kustat, aga ka Rudolfi ja Irma loo ehk “Elu ja armastuse” Kalmu Eedit, kes suure armastuse nimel sooritab roima. Rollide rivvi mahuvad ka hästi kaval rebane, kes omakasu nimel on valmis kelle tahes ümber sõrme keerama, ning tänapäeva marurahvuslane ja fanaatiline kaosest korra looja – tagajärjeks veel hullem kaos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles