Kihnus löödi turismirekordeid

Helen Clark
Copy
Kihnu turismiettevõtjad ei saa möödunud suve üle nuriseda, kuigi välisturistide arv on reisipiirangute tõttu endiselt väike, on siseturism viimasel ajal kõvasti kasvanud.
Kihnu turismiettevõtjad ei saa möödunud suve üle nuriseda, kuigi välisturistide arv on reisipiirangute tõttu endiselt väike, on siseturism viimasel ajal kõvasti kasvanud. Foto: Mailiis Ollino

Kihnu abivallavanem Taivi Vesik sedastas, et viimased paar aastat on Kihnu turismiettevõtjatele väga head olnud. Ta tõdes, et pandeemia alguses kartsid paljud saare ettevõtjad, et külalisi enam ei tule, ent olukord on tänu siseturismi kiirele kasvule pigem vastupidine.

Kui mullu käis Kihnus maist kuni augustini 20 000 külastajat, siis sel aastal väisas saart samas ajavahemikus juba 22 000 külastajat. Transpordiameti statistika peegeldab samuti suurenenud külastatavust, laevaliiklus mandri ja Kihnu vahel on tihenenud: võrreldes eelmise aastaga tehti tänavu Kihnu 32 laevareisi enam.

Turistide puhkamiseelistusedki on muutunud. Vesik on täheldanud, et külastajad on varasemast nõudlikumad ja tunnevad enam huvi kõikvõimalike aktiivsete tegevuste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles