ARUTELU Häädemeeste valimisdebatil küttis enim kirgi valla haridustemplite tulevik

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Häädemeeste valla valimisdebatil osalesid Lembit Künnapas Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast, Urmas Aava valimis­liidust Rannamänd, Karel Tölp valimisliidust Koostöö, Toomas Toodu Reformierakonnast ja ­Aule Kink valimisliidust Ühtne Koduvald.
Häädemeeste valla valimisdebatil osalesid Lembit Künnapas Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast, Urmas Aava valimis­liidust Rannamänd, Karel Tölp valimisliidust Koostöö, Toomas Toodu Reformierakonnast ja ­Aule Kink valimisliidust Ühtne Koduvald. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe valimisdebatt jõudis kolma­päeval järjega Häädemeeste valda, kus sealses vallavalitsuses kogunesid laua taha viie ­kohalike omavalitsuste volikogude valimistel osaleva nimekirja esindajad.

Volikokku pürgijad rääkisid Rail Balticust, ettevõtlusest ja kergliiklusteede rajamisest. Tuliseimaks teemaks osutus valla haridusvaldkond, kus tuli arutlusele Kabli lasteaia ja Häädemeeste keskkooli tulevik.

Debatil osalesid Toomas Toodu ­Reformierakonnast, Lembit Künnapas Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast, Urmas Aava valimisliidust Rannamänd, Karel Tölp valimisliidust Koostöö ja ­Aule Kink valimisliidust Ühtne Koduvald.

Toimetus avaldab osa mahukast debatist. Kogu väitlus on kuulatav Pärnu Postimehe taskuhäälingust.

Milline on teie seisukoht Rail Balticu suhtes: tuleb see vallale ja siinsetele elanikele pigem kahjuks või kasuks?

Karel Tölp: Kindlasti olen Rail Balticu pooldaja. Seejuures ei räägi ma ainu­üksi valla elanike kasust – oleme Pärnuga üks piirkond. Nii hästi kui läheb Pärnul, nii hästi saab minna vallalgi. Kui Rail Baltic tuleb, võidab Pärnu regioon ­sellest kindlasti. Võidab ettevõtluski, pealegi tulevad Tallinn ja Riia ajalises mõttes palju lähemale.

Kui mõtleme ainuüksi Häädemeeste elanike peale, siis kahjuks ei ole keskkonnast ja inimasustusest tingitult väga head asukohta kohalikule peatusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles