Väitlusseltsi hinnang: Andrei Korobeinik väljus Pärnu linnapeade debatist stereotüüpide vastu võitlejana

Kristin Parts
, Eesti Väitlusselts
Copy
Alar Laneman (paremal) väitis debatil, et lahkuvale linnapeale ei sobiks kinkida tänutäheks lilli. Andrei Korobeinik ei näinud selles probleemi.
Alar Laneman (paremal) väitis debatil, et lahkuvale linnapeale ei sobiks kinkida tänutäheks lilli. Andrei Korobeinik ei näinud selles probleemi. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe valimisdebati juht märkis juba sissejuhatuses, et varasemaid kandidaatide väitlusi valimiste eel on iseloomustanud ühetaolisus ja arvamuste kordumine. Samas vaimus jätkus Pärnu Postimehe valimissaade, kus teemal “Millist juhti Pärnu vajab?” leidus rohkem ühisosa kui erimeelsusi.

Väitluslikku kohtunikukommentaari on debati kohta keeruline anda, sest formaat seadis ette küsimuse-vastuse-stiili ja vastandumist ei tekkinud. Peamiseks tüliõunaks kujunes nagu ikka Pärnusse kavandatav kolmas sild, kus emotsioonidest puudu ei tulnud. Siiski ei kulunud sillale enamik arutelu ajast. Sellest tulenevalt möödus valimisväitlus üsna veidras rütmis. Justkui sai hoog üles kandidaatide meelisteemadel, ent siis jälle tempo rauges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles