Pühapäeval avatakse Martensi väljakul tervisetelk

Pärnu Postimees
Copy
Asjatundjad annavad pühapäeval Pärnus Martensi väljakul tervisenõu ja soovijad saavad lasta end COVID-19 vastu vaktsineerida.
Asjatundjad annavad pühapäeval Pärnus Martensi väljakul tervisenõu ja soovijad saavad lasta end COVID-19 vastu vaktsineerida. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval, 17. oktoobril 11–15 on Pärnu kesklinnas Martensi väljakul avatud tervisetelk, kus asjatundjad annavad tervisenõu ja soovijad saavad lasta end COVID-19 vastu vaktsineerida.

Pärnu haigla õde annab telgis nõu, kuidas hoida südame tervist. Punase Risti töötajad juhendavad, kuidas panna kokku ohutu ja kõige vajalikuga kodune ravimikarp. Telgis on vaktsineerimisnõustaja, kes vastab vaktsiinide ja immuniseerimisega seotud küsimustele, soovijad saavad pärgviiruse vastu kaitsepoogitudki.  

“Tervisetelgi idee tekkis haigekassa üleriigilisest üleskutsest avada igas maakonnas sel nädalavahetusel vaktsineerimispunkt. Kuna vaktsineerimine on osa üldisest rahvatervishoiust, otsustasime Pärnus koos linnavalitsuse, haigla ja Punase Ristiga võtta seekord veidi rohkem ette, sest vaktsineerimise kõrval ei tohi ju unustada muud tegevust, mis meie tervist hoida ja tugevdada aitab,” rääkis tervisetelgi organiseerija, Pärnumaa arenduskeskuse rahvatervise spetsialist Karmen Vesselov.

Tervisetelgi projektis osalevad kohalik haigla ja linnavalitsus, Punane Rist ja Pärnumaa omavalitsuste liidu rahvatervise komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles