Anna 2 lööb Berta 3 ehk Pärnu vutiklubi võttis trennides kasutusele Eestis spordis enneolematu lähenemise

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu jalgpalliklubi Poseidon noorte treenigutel kuuluvad peale tavapärase vutiinventaariumi harjutusvahendite hulka malendidki.
Pärnu jalgpalliklubi Poseidon noorte treenigutel kuuluvad peale tavapärase vutiinventaariumi harjutusvahendite hulka malendidki. Foto: JK Poseidon

Pärnu jalgpalliklubi Poseidon pani käima treeningugrupi, kus noored tegelevad peale jalgpalli veel male, judo, kergejõustiku ja veetreeninguga.

Uudse treeningukava järgi tegeleb laps esimeses kaheaastases plokis jalgpalli, kergejõustiku ja malega, teises plokis asendab malet judo. Kolmandas plokis ehk viiendal-kuuendal treeninguaastal toimub esmane spetsialiseerumine, aga lisandub ka veetreening, kergejõustikumaailmas juba rohkelt kasutust leidnud metoodika. Vees harjutamine kaitseb ülekoormusest tingitud vigastuste eest ja lubab treenida keskmisest märksa suurema intensiivsusega.

Uudse treeningukava rakendamise peamine põhjus on tõsiasi, et varajane spetsialiseerumine jalgpallile võib hilisemas eas eri probleeme esile kutsuda, teatas vutiklubi pressiteate vahendusel.

Selle vältimiseks tahetakse lastele pakkuda tugevat vundamenti kehalises ja vaimses baashariduses. Eesti spordis ei ole sellist lähenemist teadaolevalt varem katsetatud.

“Meie soov ei ole olnud särava flaieri ja õhupalliga lapsi jalkatrenni kutsuda ning neile seejärel keskpärast jalgpalliharidust pakkuda, vaid pigem uuendusliku lähenemise ja tugevama sisulise tööga midagi ebatraditsioonilist teha,” selgitas Poseidoni nooretöö juht Hendrik Toots. “Käimaläinud projekt just neid väärtusi kannab, pakkudes mitmekesisemat baasharidust, mis soodustab lapse üleüldist kehalist ja vaimset arengut. Kui aeg jalgpallile spetsialiseerumiseks on küps, on noormängijal tugevam vundament ning ta suudab seeläbi oma potentsiaali loodetavasti paremini realiseerida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles