E- ja eelhääletamiseks on täna viimane võimalus

Pärnu Postimees
Copy
Eelhääletamine ja e-hääletamine lõpevad täna õhtul.
Eelhääletamine ja e-hääletamine lõpevad täna õhtul. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

E-hääletamine lõpeb täna õhtul kell 20. Samuti lõpeb õhtul kell 20 eelhääletamine valimisjaoskondades.

E-hääletamine algas esmaspäeva hommikul kell 9 ja lõpeb täna õhtul koos eelhääletamisega jaoskondades. Sellest aastast saab valija pühapäevasel valimispäeval jaoskonnas pabersedeliga hääletades oma e-häält muuta.

448 valimisjaoskonda üle Eesti on avatud täna 12–20. Nendest valimistest on kasutusel elektrooniline valijate nimekiri ehk paberi asemel on nimekiri arvutis. See tähendab, et valija pole enam seotud ühe kindla valimisjaoskonnaga ja saab oma linnas või vallas hääletada ükskõik millises valimisjaoskonnas.

Valimisjaoskonda kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart, juhiluba või pensionitunnistus. Kui valijal on tervislikel või mõnel muul mõjuval põhjusel raske või keelatud (näiteks lähikontaktsena) valimisjaoskonda kohale tulla, saab ta taotleda kodus hääletamist. Selleks tuleb esitada kohalikule omavalitsusele taotlus. Suulise taotluse saab esitada omavalitsuse määratud telefoninumbril täna 12–20 ning homme 9–14.

Riigi valimisteenistus palub iseenda ja teiste tervise hoidmiseks kanda valimisjaoskonnas maski, hoida teiste valijatega vahet, desinfitseerida käsi ja haige või lähikontaktsena püsida kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles