Vaprus võttis rämmaril tuure maha, kuid jäi lõpuks tühjade pihkudega

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Vapruse ainsa tabamuse eest hoolitses penaltipunktilt Tõnis Vihmoja.
Vapruse ainsa tabamuse eest hoolitses penaltipunktilt Tõnis Vihmoja. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond oli meistriliiga 27. vooru mängus Nõmme Kalju vastu punktis kinni, ent võidu võttis lõpuks pealinna tiim.

Pärnu Rannastaadionil peetud kohtumises õnnestus avavärav lüüa pärnakatel, kui Anton Krutogolov spurtis Kalju väravahi Henri Perki ebaõnnestunud pallipuute järel võitma laokile jäänud nahkkera. Eksimust korrigeerida üritanud puurivaht tabas oma karistusalas palli asmel pärnaka jalga ja kohtunik Kevin Kaivoja näitas penaltipunktile. 11 meetri karistuslöögil palli taha asunud Tõnis Vihmoja näitas külma närvi ja kihutas näsa kindlalt võrku. Mängukellal tiksus siis 18. minut.

Õnnestunud algusest indu saanud pärnakad oli pärast juhttabamust vastaste värava lähedal veel paar korda ohtlikud, ent skoor ei muutunud.

Hoopis Kaljul õnnestus seitse minutit hiljem jalule seada viigiseis, kui Uku Kõrre ei ulatunud vastaste audi sisseviske järel korralikult pallini ja kõksas peaga selle rünnakule tornamud Aleksandr Volkovi jalale, kes mänguvahendi Hendrik Vainust mööda veeretas ja oma satsi skoori avas.

Viigiseisuga läksid meeskonnad ka vaheajale.

Teisel poolajal oli väravasoonel vaid Kalju: esmalt saatis 59. minutil Vainu tõrjutud palli väravasse Igor Subbotin, 77. minutil sai väravaesiselt jala valgeks Pavel Marin ja lõpuminutel üllatas Pärnu mehi Mihhail Babitševi ja Alex Matthias Tamme koostöö, kui Babitšev palli oma väljakupoolelt Vapruse kaitsjate selja taha karistusalasse saatis ja Tamm sellele esimesena jaole sai ning võrku virutas.

Nii näitas tabloo lõppseisuks Nõmme tiimi 4:1 paremust.

Pärnu meeskonna kaitsja Tõnis Vihmoja tõdes pärast mängu Soccernet.ee videoülekandes, et ehkki mängu algul oli tunne, et Kalju vastu võib hea tulemus tulla, nullisid lihsad eksimused selle ära.

“Lasime vastsed liiga lihtsalt kaitses endast mööda,” arvas ta.

Järgmine mäng on Vaprusel juba kolmapäeval, kui koduväljakul minnakse vastamisi Tartu Tammekaga, kellega meistriliiga kahe viimase koha pärast maid jagatakse.

Pärast seda vutilahingut lüüakse tabel pooleks ning kuus esimest jätkavad medalistide selgitamist, neli tagumist madistavad ellujäämise eest. Tagumises nelikus on just Pärnu ja Tartu need meeskonnad, kes selgitavad omavahel otse esiliigasse kukkuja ja üleminekumängude pidaja.

Enne tänast on pärnakatel tartlaste ees kahepunktiline edumaa.

“Tahame vahet suurendada. Kindlasti ei lähe me Tartut mütsiga lööma,” lubas Vihmoja.

Meistriliiga tabeliseis.
Meistriliiga tabeliseis. Foto: Jalgpall.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles