Jõutõstmise Eesti rekordi võttis oma nimele pärnakas

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Reinhard Rebane võis võistluse järel publikule lehvitada pjedestaali kõrgeimalt astmelt.
Reinhard Rebane võis võistluse järel publikule lehvitada pjedestaali kõrgeimalt astmelt. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel Tartus toimunud Eesti meistrivõistlustelt klassikalises jõutõstmises naasid pärnakad Eesti rekordi ja kuue medaliga.

Suvepealinlased oli riigi meistrivõistlustel esindatud nelja noorega, kes proovisid jõudu kuni 18aastaste vanuseklassis.

Kulla võitis 16aastane Reinhard Rebane, kes võistles kuni 93kilogrammiste noormeeste seas. Rebase kogusumma oli 552,5 kilogrammi (kükk 190 kg, lamades surumine 117,5 ja jõutõmme 245 kg). Jõutõmbes püstitas Reinhard Rebane ühtlasi oma eaklassis Eesti rekordi. Seni oli kehtiv jõutõmbe rekord 233 kilogrammi, mis oli püstitatud 2018. aastal.

Kuna Rebase tulemus oli parim kaalu absoluutarvestuseski, oli tal veel ühe korra asja pjedestaali kõrgeimale astmele.

Noormeeste kehakaalus kuni 83 kilogrammi tõstis end kuldmedalile 17aastane Pear Morten Eliot Sula. Tema kogusumma oli 470 kilogrammi (kükk 145, lamades surumine 117,5 ja jõutõmme 207,5).

Trevor Gorban, Pear Morten Eliot Sula ja Reinhard Rebane tõid Tartust Eesti meistrivõistlustelt koju eri karva medaleid.
Trevor Gorban, Pear Morten Eliot Sula ja Reinhard Rebane tõid Tartust Eesti meistrivõistlustelt koju eri karva medaleid. Foto: Erakogu

18aastane Trevor Gorban, kes võistles kuni 66kilogrammiste noormeeste seas, tõi ülikoolilinnast koju hõbemedali. Tema kogusumma oli 330 kilogrammi (kükk 117,5, lamades surumine 67,5 ja jõutõmme 145 kg). Oma kaalukategooria absoluutarvestuses oli noormehe tulemus samamoodi hõbedat väärt. 

Kuni 76 kilogrammi kaaluvate neidude hulgas tuli hõbedale 17aastane Kärolin Rohtla kogusummaga 295 kilogrammi (kükk 125, lamades surumine 50 kg ja jõutõmme 120 kg).

Tublid noored harrastavad spordiala iseseisvalt. Eelmanitud võistlusel võttis meeskonna juhtimise enda peale Reinhard Rebane ja pärast mõõduvõttu sai noorte algatusel Pärnumaale loodud jõutõstmise klubi Daigo Power.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles