Noor jõumees: Treenin kas või öösel!

Helen Clark
Copy
Daigo Poweri jõutõsteklubi neljaliikmeline meeskond: (vasakult) Kärolin Rohtla, Reinhard Rebane, Pear Morten Eliot Sula ja Trevor Gorban.
Daigo Poweri jõutõsteklubi neljaliikmeline meeskond: (vasakult) Kärolin Rohtla, Reinhard Rebane, Pear Morten Eliot Sula ja Trevor Gorban. Foto: Mailiis Ollino

Neli noort ­pärnakat, kes vaid nädal ­tagasi Tartus oma esimestel jõutõstmisvõistlustel osalesid, naasid kõik kas Eesti rekordi, kuld- või hõbemedaliga. Suurest edust innustatuna loodi oma jõutõstmise klubi Daigo Power. Noored lubavad, et see on alles algus.

Daigo Poweri klubi eest­vedaja 16aastane Reinhard Rebane on noormees nagu orkester – tegeleb karatega, suhtleb soravalt viies keeles ja mängib viit muusikainstrumenti. “Klaverit, kitarri, bassi, trompetit ja trummi,” loetles Rebane. Tänavustel Eesti meistrivõistlustel klassikalises jõutõstmises kuni 93kilogrammiste kaalukategoorias püstitas Rebane oma vanuseklassis uue Eesti rekordi – 245 kilo.

Esimest korda kutsus Rebast jõusaali 12aastaselt hea sõber, kellega koos sai esialgu muskleid pumbatud ja kulturismitaolist trenni tehtud. Jõusaalis jäi ta tugeva poisina varsti silma teistelegi ja talle soovitati jõutõstmistki proovida. Just siis saigi alguse noormehe tõsisem huvi selle spordiala vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles