Kihnus vahetub 12 aastat püsinud võim

Karl Hütt
, reporter
Copy
Suure tõenäosusega saab Kihnu uueks vallavanemaks seni saarel päästja ametit pidanud Egon Vohu.
Suure tõenäosusega saab Kihnu uueks vallavanemaks seni saarel päästja ametit pidanud Egon Vohu. Foto: Urmas Luik

Ingvar Saare, kes on Kihnus vallavanema ametit pidanud viimased 12 aastat, peab nüüd ilmselt vallavanematooli loovutama Egon Vohule, kes osutus saare valijate seas 81 häälega populaarseimaks. 

Neli aastat tagasi kohalike omavalitsuste volikogude valimistel oli Kihnus ainuke nimekiri, mis kandidaadid üles seadis, valimisliit Parem Kihnu ja üksiküritajana kandideeris Egon Vohu, seekord oli konkurents aga tihedam. Valimistel osales peale Parema Kihnu valimisliit Ühtne Kihnu, kelle nimekirja esinumbriks oli Vohu. 

Uus valimisliit võitis kohe Kihnu valijate poolehoiu, sest kogus 57,9 protsenti häältest ja saavutas üheksaliikmelises vallavolikogus napi enamuse ehk viis kohta. 

Kui veel eelmisel nädalal kahtles valimisliidu Ühtne Kihnu esinumber Vohu, kas ta soovib vallavanemaks saada, on ta praeguseks oma nõusoleku andnud. “Valimisliidus oleme kokku leppinud, et mina olen vallavanema kandidaat,” ütles Vohu. Ta lisas, et kui ta vallavanemaks saab, tuleb tal loobuda senisest päästja tööst. 

Vohu sõnutsi sai otsustamisel kaalukeeleks rahva suur toetus. Siiski rõhutas ta, et midagi päris kindlalt veel ei ole, sest uue vallavanema määrab ametisse vallavolikogu, mis koguneb ilmselt novembri alguses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles