Endla teater otsib uuslavastusse julget ja hakkajat poissi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Endla teater otsib noort osatäitjat lavastusse “Noor jää”, mis esietendub 2022. aasta märtsis.
Endla teater otsib noort osatäitjat lavastusse “Noor jää”, mis esietendub 2022. aasta märtsis. Foto: Endla teater

Pärnu Endla teater otsib kevadel välja tulevasse uuslavastusse seitsme- kuni 12aastast Pärnumaa poissi, kellele meeldib esineda, kes on tulvil pealehakkamist ega karda tähelepanu, on valmis proovima midagi uut ja soovib end proovile panna. “Ootame sinult julgust ja töökust ning vastu pakume põnevat kogemust osaleda professionaalsete näitlejatega igapäevases teatritöös,” märgib teater oma üleskutses.

Casting ehk prooviesinemine toimub 13.–14. novembril Endla teatris eelregistreerimise alusel.

“Noor jää” on ühe perekonna elu ja tegemiste psühholoogiline sisevaatlus.

Loo sündmustik kulgeb maalilises maamõisas mesitarude vahel. Valdholmid on mesinikud. Amet on liikunud põlvest põlve, aegade hämarusest, kuni hetkeni, mil kaua kestnud harmooniasse tekivad mõrad. Mehe ja tema võõrastütre vastastikune kiindumus areneb millekski enamaks: kireks, armastuseks, lammutades hingetu loodusjõuna enese ümber kõik, mis näis vankumatu ja igavene.

Autori sõnade järgi on peale inimese käega kirjutatud seaduste olemas veel hingeseadused, mis ei allu tavaloogikale. Järgides hingeseadusi, kaotavad mõisted “moraal” ja “usaldus” oma tähenduse. Loeb ainult armastus.

“Noore jää” teksti autor on Nikolai Baturin ja dramatiseerija Ott Kilusk, lavastaja on Kaili Viidas, kunstnik Ervin Õunapuu, valguskunstnik Margus Vaigur, muusikaline kujundaja Mick Pedaja ja videokujundaja Alyona Movko-Mägi.

Lavastuses mängivad Priit Loog, Carita Vaikjärv, Andrus Vaarik, Carmen Mikiver, Jane Napp, Meelis Rämmeld, Ireen Kennik, Karl-Andreas Kalmet, Kati Ong, Karmel Naudre ja Ruuben-Joosua Palu.

Casting’ule saab registreeruda Endla teatri kodulehel oleva vormi kaudu kuni 5. novembrini, 13. novembril kohtutakse kõigi sobivate kandidaatide ja nende vanematega ning 14. novembril edasijõudnutega. Kandidaatidel tuleb ette valmistada vabalt valitud anekdoot, lühijutt või mõni muu proosatekst, prooviesinemisel pildistatakse ja filmitakse ning valmis peab olema lisaülesanneteks.

Žüriisse kuuluvad lavastaja Kaili Viidas, dramatiseerija Ott Kilusk ning näitlejad Carita Vaikjärv ja Priit Loog.

“Noore jää” lavastuse proovid algavad 7. detsembril, täpsed ajad selguvad jooksvalt ja proovid toimuvad enamasti õhtuti. Peaproovid algavad 7. veebruarist, sellest ajast peab valmis olema pikkadeks, hommikust õhtuni kestvateks proovipäevadeks. Esietendus on 5. märtsil Endla teatri suures saalis ja etendused hakkavad toimuma õhtuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles