Greta Jaanson võitis mainekal USA regatil kaheksapaadil hõbeda

Copy
Greta Jaanson, poodiumil vasakult kolmas, teenis mainekal sõuderegatil hõbemedali.
Greta Jaanson, poodiumil vasakult kolmas, teenis mainekal sõuderegatil hõbemedali. Foto: Erakogu

Maailma suurim, Head of the Charlesi sõuderegatt, mis toimus läinud nädalavahetusel Massachusettsis Bostonis, pakkus rõõmu Eesti sõudeperele: Princetoni ülikoolis õppiv Greta Jaanson pälvis sealse tiimi ridades kaheksapaadil hõbemedali.

Avalikku haldust ja rahvusvahelisi suhteid tudeeriva Jaansoni auhinnakappi lisandunud trofee tähendas eestlanna koduülikoolile üle aastate suurt triumfi: ehkki oktett lõpetas Stanfordi järel teisena, edestati väga tugevat Yale’i võistkonda.

“See oli suur üllatus, nad on väga kõvad, ja me pole neist aastaid jagu saanud,” rääkis Pärnus sõudjateed alustanud Jaanson, kelle sõnutsi ei puudunud sõidust ärevad hetkedki. “Võtsime Kanada naistele järele, ühtäkki olid meil aerud koos. Siiski õnnestus sellest mängust puhtalt välja tulla, enesekindel ja konkreetne sõit taastada,” rõõmustas kahekordse olümpiahõbeda Jüri Jaansoni tütar.

See oli suur üllatus, nad on väga kõvad, ja me pole neist aastaid jagu saanud.

Greta Jaanson, sõudja

“Huvitav on fakt, et Greta naiskonnas sõudis kaks eksmaailmameistri tütart: peale Greta veel 1997. aastal ühepaadil tiitli võitnud Jamie Koveni järeltulija Lucy,” muigas papa Jaanson.

Kuidas õnnestub noorsõudjal õpinguid ja treeninguid ühildada? “See on lihtne, kui rutiin ja mõnus rütm paika saada. Trenni tegemise aeg on väga piiratud,” rääkis Pärnu sõudeklubi kasvandik, kelles sõnutsi on USAs elu palju intensiivsem.

Sõudja hinnangul on ookeani taga väga palju ressursse ja konkurents kõva. “Inventari pärast ei pea kunagi muretsema. Niisamuti saame üksteiselt tuge 55-liikmelises naiskonnas,” selgitas pärnulanna, kes plaanib õpingutega ühele poole saada 2024. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles