Krossiautod ja külgvankrid kihutasid Vana-Pärnu jäärajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval kihutasid superkrossiautod, krosskardid ja külgvankid tihedas tuisus Vana-Pärnu jäärajal.
Pühapäeval kihutasid superkrossiautod, krosskardid ja külgvankid tihedas tuisus Vana-Pärnu jäärajal. Foto: Tõnis Kukk

Erki Spordi superkrossi sarja teisel etapil Pärnu lahejääl selgitati pühapäeval Sekk Autokaupade karikate võitjad kuues masinaklassis.

2WD klassis võitis kvalifikatsiooni ja teise poolfinaali Opel Kadetil kihutanud Vahur Kupper, kuid finaalsõidus tuiskas esimesena üle lõpujoone Honda Civicut taltsutanud Kairo Kallas, kellele järgnesid Mati Herdoja (Ford Escort) ja Kupper.

Classic RWD konkurentsis võidutses Margo Soomets (VAZ 2105), teise auhinna teenis Andreas Aruaas (AZLK 2140) ja kolmandaks tuli Kauri Metsaots (VAZ 2105). Esikolmikule järgnesid Eiki Eriste (GAZ 24) ja Ivo Sepp (VAZ 2103).

Rahvakrossiautode esikohaheitluse võitis Siim Ots (VW Golf 2), talle järgnesid Ivo Uutar (Peugeot 205) ja kvalifikatsioonis parima aja saanud Peeter Peek (Nissan Sunny GTI). Esikuue hulka mahtusid veel Margo Soomets, Kauri Metsaots ja Ivo Sepp.

Vabaklassi etapivõidu viis Pärnust kaasa Peeter Peek.

Võistluspäeva kiireimate autode, krossikartide finaalis napsas esimese auhinna Marti Sepp, teise pjedestaaliastme hõivas Peep Langeproon ja kolmanda kohaga pidi leppima Laur Langeproon, kelle sõiduriist hakkas finaalsõidus streikima. Publikule pakkus palju põnevust oma quadracer'il tillukeste autodega jäärajal konkureerinud Carol Reesna. Mõlemas poolfinaalis jäi Reesna napilt alla esimesena lõpetanud Laur Langeproonile, kuid finaalsõidus tuiskas ta esimesena üle finišijoone.

Külgvankrite võidukihutamisel olid mõlemas sõidus konkurentidest kiiremad Urmas Sugasepp ja Veikko Parksepp. Teise auhinna pälvisid Sverre ja Alar Lamp ning kolmandaks tulid Ülar Karing ja Juhan Paabstel.

Jäärajasõidu viimase vaatuse, krossiautode superfinaali võitis Mati Herdoja, kelle kannul tuiskasid üle lõpujoone Margo Soomets ja Kauri Metsaots.
Järgmisel pühapäeval, 19. veebruaril korraldab Erki Sport Vana-Pärnus traditsioonilise võidusõidu “Pärnu jää 2012”, kus võitjad selgitatakse seitsmes rahvaspordi klassis ja kahes sportautode arvestuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles