Terviseamet tegi kogukonnakeskuse plaani kutsuda kokku distantsõppele saadetud õpilased maatasa

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Raeküla Vanakooli keskuse plaan kutsuda distantsõppele saadetud koolilapsed oma majja ei meeldi terviseametile aga Pärnu linnavalitsusele.
Raeküla Vanakooli keskuse plaan kutsuda distantsõppele saadetud koolilapsed oma majja ei meeldi terviseametile aga Pärnu linnavalitsusele. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Raeküla Vanakooli keskuse plaan pakkuda Pärnus distantsõppele jäänud lastele kaugõppe ajaks oma majas rahulikku õpikeskkonda ei meeldi sugugi terviseametile, kes soovib lastevahelisi kontakte vähemalt selle nädala jooksul võimalikult vähesena hoida. Pärnu linnavalitsuse haridusosakondki palub keskusel sellist teenust mitte pakkuda.

Eelmisel reedel andis Raeküla Vanakooli keskus sotsiaalmeedias teada, et distantsõppe ajal on hakatakse nende majas pakkuma rahulikku õpikeskkonda.

Raeküla Vanakooli keskuse juhataja Piia Karro-Selja sõnade kohaselt käidi selline plaan välja eeskätt suurperede lastele, kel võib koju jäädes olla keeruline üheskoos samal ajal veebitundides osaleda.

“Mõtlesime pakkuda sellist võimalust, et vanematel oleks lihtsam. Ruume meil on,” selgitas ta, märkides, et korraga mahuks nende majja hajutusreeglit järgides kümmekond last, keda aitaksid täiskasvanud.

Karro-Selg lisas, et kuigi huvi sellise õpikeskkonna vastu tunti nii oma linnaosast kui mujaltki Pärnust, pole keegi seda veel kasutanud.

Karro-Selg ütles, et rahuliku õpikeskkonna pakkumisest on juttu olnud linnavalitsuse haridusosakonnagagi, kel polevat selle vastu midagi olnud. Terviseametiga sel teemal aga ei olnud suheldud.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam arvas, et Raeküla Vanakooli keskuse pakutud õppimisvõimalus läheb vastuollu otsusega, milleni eelmisel nädalal koos Pärnu linnavalitsusega jõuti: et laste omavahelisi kontakte tuleb pärast koolivaheaega võimalikult palju piirata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles