Tori vald sai kaks kopsakat pärandust (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Päranduseks saadud raha ja maja müügist laekuva summa eest saab kindlasti korda teha Sindis samal, Pikal tänaval asuva mänguväljaku. Pärast selgub, kas raha jagub veel millegi korrastamiseks.
Päranduseks saadud raha ja maja müügist laekuva summa eest saab kindlasti korda teha Sindis samal, Pikal tänaval asuva mänguväljaku. Pärast selgub, kas raha jagub veel millegi korrastamiseks. Foto: Mailiis Ollino

Tänavu augustis päris Tori vald teise ilma läinud kodanikult elamu Sindis ja kenakese summa pangaarvel. ­Tori vallavanem Lauri Luur möönab, et juhtumeid, kui vald midagi pärib, tuleb ette igal aastal, aga erand on nii suur reaalne pärand.

Luur seletas, et kohalik omavalitsus on üks seadusjärgseid pärijaid. Vara omanikuks saab kodukoha vald või linn, kui lahkunul puuduvad abikaasa ja esimese, teise või kolmanda järjekorra pärijad. Selgi korral puudusid lahkunul loetletud pärijad ja nii jäid tema maja Sindis Pikk 21 ja pangaarvel olnud raha Tori vallale.

Kuna vallal polnud vajadust maja kasutusse võtta ega raha see korda teha, pani ta kinnistu müüki. Elektroonsel enampakkumisel kujunes hoone hinnaks pisut üle 72 000 euro. Lahkunu pangaarvel oli umbkaudu 23 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles