Jooksusõbrad annavad hoogu kolmerattalise jalgratta muretsemiseks

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu rannajooksu päeval käis rajal üle 600 spordisõbra, virtuaaldistantsil lippas aga ligemale 300 jooksuhuviist.
Pärnu rannajooksu päeval käis rajal üle 600 spordisõbra, virtuaaldistantsil lippas aga ligemale 300 jooksuhuviist. Foto: Jüri Looring

Ehkki tervisesportlased on piirangute kiuste saanud tänavu jooksuradadel silgata õlg õla kõrvalgi, on koroonaviiruse aeg toonud kaasa virtuaaljooksude võidukäigu. Hiljutisel Rannajooksul virtuaalselt osalenud andsid 300 euroga oma panuse Pärnu Päikese koolile kolmerattalise jalgratta muretsemiseks.

Kuigi Kahe Silla klubi korraldatava Pärnu kolmikürituste sarja viimane osavõistlus rannajooks toimus aastase pausi järel kontaktsenagi, võttis oktobri keskpaigast kuni kuu lõpuni selle virtuaaldistantsidest osa ligemale 300 huvilist: liiguti üle Eestimaa, ent osalejaid leidus Poolas, Leedus ja Soomeski.

Iga osaleja andis taas panuse heategevusse: seekord antakse hoogu Päikese koolis tarkust omandavatele erivajadusega lastele ja noortele, kelle tarbeks plaanib õppeasutus soetada kolmerattalise jalgratta.

Selles koolis rakendatakse erituge õppuritele, kes tulenevalt oma raskest ja püsivast psüühikahäirest, intellekti- või meele- või liitpuudest vajavad puudespetsiifilist õppekorraldust, sotsiaal- ja tervishoiuteenuseid ning individuaalset õppetuge.

Päikese koolis toetatakse õpilaste vaimset, füüsilist, sotsiaalset ja emotsionaalset arengut. Õpilastele on loodud võimetekohane turvaline, positiivselt mõjuv ja arendav õpikeskkond, mis toetab õpilasi ning aitab kaasa paremaks sotsialiseerumiseks ühiskonnas.

“Virtuaaljooksud on tulnud, et jääda. Rannajooksugi puhul tõdeme, et selline kontseptsioon on sadadele meelepärane. Füüsiline jooks sattus viiruse kolmanda laine aega, mistõttu paljud muutusid õigustatult ettevaatlikuks,” rääkis Pärnu Kahe Silla klubi liikumisürituste peakorraldaja Vahur Mäe, lisades, et virtuaalse liikumise võimalus oligi sel hetkel paljude jaoks ainus lahendus. “Osalejate motivatsiooniuuringust tuleb välja, et peale hea enesetunde saamise paneb liikuma mõte teha headki,“ tõstis Mäe esile. “Kõigi tänavuste ürituste peale kokku annetasid osalejad kohalikule kogukonnale üle 2500 euro,” rõõmustas korraldaja.

Kolmikürituse tänavusel esimesel osavõistlusel ehk Rannametsa luitejooksu virtuaaldistantsil osalejad toetasid Tahkuranna lasteaia-algkooli õpilastele sporditarvete soetamist, sügisese Jüri Jaansoni kahe silla jooksu viruaalsed läbijad andsid panuse Pärnu Vanalinna põhikooli laste liikumisharrastuse edendamisse. Suvise võidupüha maratoni virtuaaljooksul osalejad toetasid Tori põhikooli spordivarustuse muretsemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles