Pärnu haiglas sündis esimene koroonaviirusega laps (4)

Pärnu Postimees
Copy
Koroonaviirusega vastsündinu tervis on korras ja ta pääseb koos emaga peagi koju. Foto on illustratiivne.
Koroonaviirusega vastsündinu tervis on korras ja ta pääseb koos emaga peagi koju. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Esimest korda tuli Pärnu haiglas ilmale COVID-positiivne laps. Pärgviirusega nakatunud sünnitajaid on siinses ravilas ennegi olnud, kuid nende vastsündinud lastelt võetud proovid on seni olnud negatiivsed.

Pärnu haigla kommunikatsioonijuhi Margit Suhhostavetsi sõnutsi on läinud nädalavahetusel sündinud koroonaviirusega nakatunud imik heas toonuses ja saab emaga peagi koju.

Lapse ema polnud vaktsineeritud.

Nagu Suhhostavets selgitas, võetakse proov kõigilt vastsündinutelt, kelle ema on koroonaviirusega nakatunud.

Terviseameti meediasuhete spetsialisti Kirsi Pruudeli teatel on pandeemia algusest saati 12 last saanud esimese elunädala jooksul positiivse testitulemuse. Teavet selle kohta, milline on olnud nende laste tervislik seisund, terviseametil pole.

Ehkki kõnealuse vastsündinu tervis on vähemalt esialgu korras, on Pärnu haiglas olnud ravil alla-aastaseid COVID-19-patsiente. Viimati turgutati mitu päeva kuuvanust beebit, kes praeguseks on haiglast koju pääsenud.

Täna hommikul oli Pärnu haiglas 48 koroonaviirusega nakatunud patsienti.
Täna hommikul oli Pärnu haiglas 48 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul oli siinses ravilas 48 koroonaviirusega nakatunud patsienti, neist 19 vaktsineeritud. Vanim nakatunu oli 99aastane.

Intensiivravis juhitaval hingamisel oli Pärnu haiglas täna hommikul kaks patsienti. Eesti haiglates kokku aga oli ravil 610 koroonaviirusega nakatunut.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles