Urmas Kruuse: Mahetoit haridusasutustes on kasulik nii lastele kui kohalikele ettevõtjatele

Copy
Pakkudes mahetoitu haridusasutustes, investeeritakse ­kasulike toitumisharjumuste kujunemisse.
Pakkudes mahetoitu haridusasutustes, investeeritakse ­kasulike toitumisharjumuste kujunemisse. Foto: Peeter Langovits

Eesti on Euroopa üks suurema mahepõllumajandusmaa osatähtsusega riike. Kui tunamullu oli Euroopa ­Liidus mahemaad keskmiselt kaheksa protsenti, oli sama näitaja Eestis kolm korda suurem: me majandame lige­male veerandit kogu kasutatavast põllumajandusmaast mahedalt.

Selline mahemaa osakaal loob eelduse, et meie toidulaualegi võiks jõuda senisest rohkem mahetoitu. Kuidas seda saavutada? Alustada tuleks haridus­asutustest. Lastele pakutav toit peab olema tervist toetav ja värske – nii saavad lapsed juba noores eas kujundada kasulikke toitumisharjumusi. Peame selleks looma paremaid võimalusi.

Märksõnad

Tagasi üles