Noor pärnakas võitis täiskasvanute hulgas kaua oodatud meistritiitli

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eveli Mälk (keskel) vahetas mulluse täiskasvanute hõbeda seekord kulla vastu. Aliis Allas (paremal) pälvis pronksi.
Eveli Mälk (keskel) vahetas mulluse täiskasvanute hõbeda seekord kulla vastu. Aliis Allas (paremal) pälvis pronksi. Foto: Eesti squash’i-föderatsioon

Pärnu Castori klubi squash’i-naised on tasemel, sest hiljuti lõppenud Eesti meistrivõistlustel hõivasid nad kolmest pjedestaalikohast kaks.

Kui mullu võitsid pärnakad esivõistlustel kulla ja hõbeda – kuuekordne tšempion Aliis Allas alistas finaalis toona vaid 16aastase Eveli Mälgu –, siis tänavu olid jõuvahekorrad muutunud.

Seekord pääses esikohamatši neist üks. Kui 18aastane Mälk alistas poolfinaalis vaid 11 minutiga Mari-Liis Stalde 3:0, siis treeneriametitki pidaval 38aastasel Allasel tuli tunnistada Reele Komi 3:1 paremust.

Tasavägine finaal läks otsustavasse viiendasse geimi ja Mälgul õnnestus Komi 0:2 kaotusseisust 3:2 (10:12, 6:11, 11:8, 11:3, 11:5) võita, tasuks kaua oodatud kuld täiskasvanute seas. See oli Mälgule viies esivõistlus täiskasvanute hulgas ja teine medal mulluse hõbeda kõrval. Noorte seas on 18aastasel sportlasel ette näidata kaks meistritiitlit.

Allas alistas kolmanda koha lahingus kindlalt, 3:0 Stalde ja teenis pronksi.

Castori naistest jõudis kuue hulka veel Laura-Liisa Lilleleht, kes mängis viienda koha vääriliselt. Meestest oli parim Walter Herold Veedla, kes 32 sportlase hulgas saavutas viienda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles