Sajad laululuiged annavad märku ilmade jahenemisest

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Põllul tegid rändepeatuse laulu- ja väikeluiged. Eemalt vaadates paistavad nad äravahetamiseni sarnased, kuid väikeluik on väiksem ja tema nokaosa kollakas toon ei ulatu nii kaugele kui laululuigel.
Põllul tegid rändepeatuse laulu- ja väikeluiged. Eemalt vaadates paistavad nad äravahetamiseni sarnased, kuid väikeluik on väiksem ja tema nokaosa kollakas toon ei ulatu nii kaugele kui laululuigel. Foto: Karl Adami

Käesoleva kuu algus on olnud kõike muud kui vaid sombune ja üks­luine. Sombust, vihmast ja kõleda tuulega ilma on novembrisse mahtunud juba omajagu, kuid mõnes Eestimaa nurgas on end ilmutanud rahe, äike, härmatis, lumi ja isegi päike. Neil päevil, mil väljas on vaid kallanud, olen aknalaualt ­jälginud väljas toimetajaid.

Läbimärjad rasvatihased on pruuniks tõmbunud sireli- ja õunapuulehti aias ükshaaval ümber keeranud, et nende alt leida igasugu siblivaid putukaid ja lülijalgseid. Neil pole sooja tuba, kindlat katusealust ja isegi kui oleks, peavad nad päevasel ajal pidevalt miskit noka vahele saama. Aias askeldavatele tihastele ei täi veel lisatoitu pakkuda, sest putukaid toimetab endiselt omajagu ning püsivat lumikatet ja külmakraade pole samuti tekkinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles