Taskuhääling Ranna rajoon autovabaks!

Pärnu Postimees
Copy
Pirko Konsa ettevõttest Modern Mobility pani ette, et Pärnu võiks katsetada rannarajooni autovabaks muutmist.
Pirko Konsa ettevõttest Modern Mobility pani ette, et Pärnu võiks katsetada rannarajooni autovabaks muutmist. Foto: Aaron Urb

Pärnu ranna rajoon võiks olla autovaba piirkond – säärane idee pandi idanema äsja suvepealinnas toimunud teenusedisaini konverentsil Playday. Kuna konverentsi veab eest Pärnu linn, on paslik küsida, kuivõrd tõsiselt seda mõtet siin mail kaalutakse. Või jääb see õhku visatud lennukaks mõtteks? Küsis Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala, vastas konverentsi üks korraldajaid, Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse spetsialist Toomas Toodu.

Peale autovabaduse tuli jutuks muidki konverentsil esitletud mõtteid. Näiteks kauba ja inimeste vedu droonidega ning kogukondlike häkatonide korraldamine. Viimasena mainitu oli mõte, mida esitleti konverentsil Võrumaad eeskujuks tuues. Seal on juba loodud mudel, kuidas 100–120 maainimest külakoolimajas 48 tunniks kokku saavad ja üheskoos kohalikele muredele lahenduse leiavad. Uuendus polegi sel juhul mõni äpp või muu vidin, vaid hoopis see, et kaks eestlast omavahel suhtlevad.

Taskuhäälingu saates “Sõnu ei söö” arutlesid Pärnu linnaruumi üle linnavalitsuse ettevõtluse spetsialist Toomas Toodu ja ajalehe peatoimetaja Siiri Erala.
Taskuhäälingu saates “Sõnu ei söö” arutlesid Pärnu linnaruumi üle linnavalitsuse ettevõtluse spetsialist Toomas Toodu ja ajalehe peatoimetaja Siiri Erala. Foto: Grete-Liisa Sihver
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles