Lugeja kiri ⟩ Mida teha lindude toitjaga?

, pärnakas
Copy
Papiniidu tänaval toitu otsivad varesed ei peljanud nokatäie saamiseks inimesele pähe istuda.
Papiniidu tänaval toitu otsivad varesed ei peljanud nokatäie saamiseks inimesele pähe istuda. Foto: Mihhail Sosnin

6. novembri Pärnu Postimehe 16. lehekülge lugedes (Vt Eno-Gerrit Link “Julge vares lendas toidupala jahil mehele pähe”) jäi mind painama mitu mõtet.

Esiteks pole pildil kujutatud linnutoitja mees, vaid naine. Teiseks on tal ikka päris suur trajektoor Mai rajoonis, kus ta kortermajade vahel linde toitmas käib.

Oma kindlale marsruudile jäävate kortermajade prügikastides sorides leiab ta ikka midagi, mida lindudele sealsamas laiali loopida. Kui kastist ei leia, on tal midagi kilekotiga kaasa võetud ikka. Teeb oma “toiduringi” kaks korda päevas hoolimata ilmast või nädalapäevast, saatjateks ­mitukümmend kajakat ja varest. Näiteks kella poole üheksa paiku hommikul ja poole nelja paiku pealelõunal on ta Mai ja Metsa tänava kandis.

Oleme teda korrale kut­sunud ja selgitanud, et linde ei tohi niimoodi toita, kuid vastuseks saanud vaid inetut sõimu. Nii kannatame päris mitu aastat selle käes, kuidas linnuparved majade juurde pargitud sõidukeid reostavad ja kortermajade aknaid ja rõdusid mustavad. Mõnele võib selline vaatepilt, kus linnud teda saadavad, naljakas tunduda, aga meile, kes seda iga päev näeme ja seeläbi reosta­jatega hädas oleme, pole kogu lugu üldse meeldiv.

Linnavalitsus seisab selle eest, et linn oleks puhtam ja et kajakad ja varesed nii väga siia ei tungiks, kuid mis teha selliste prügikastist toitjatega?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles