Kurvad lähisuhtelood õpetasid lavastajatki küsima: "Kas sinuga on kõik korras?"

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Ugala lavastuses “Kui sa tuled, too mul lilli” mängivad Terje Pennie, Marika Palm, Ilo-Ann Saarepera, Tanel Jonas, Ringo Ramul ja Kiiri Tamm.
Ugala lavastuses “Kui sa tuled, too mul lilli” mängivad Terje Pennie, Marika Palm, Ilo-Ann Saarepera, Tanel Jonas, Ringo Ramul ja Kiiri Tamm. Foto: Maris Savik, Silver Kaljula/Ugala teater

Hans Christian Andersen kirjutas üpris kurbi muinasjutte, mis näisid üsna päriselu moodi. Liis Aedmaa ja Laura ­Kalle vaatlevad oma lavastuses, milliseks kujuneb üks noorte armastuslugu, kui kohtuvad tingimusteta armastav Merineitsi ja eneseimetlusest lummatud Narkissos.

Enne tegid Aedmaa ja Kalle pikki intervjuusid Eesti inimestega, kes lähisuhtevägivallaga ühel või teisel moel kokku puutunud ja sellest ennast välja võidelnud. Kõneldes ka spetsialistidega, kes neil seda teha on aidanud. Umbes samal ajal küsitlesid oma allikaid Mari-Liis Lill ja Priit Põldma ja nüüd on Eestis võimalik korraga vaadata koguni kaht ­sellel teemal arutlevat lavastust, kuidas kõige lähedasemad meile kõige rohkem haiget teevad: “Kui sa tuled, too mul lilli” Ugalas ja “Teises toas” Eesti noorsooteatris. Ugala etendust näeb täna õhtul ka Pärnus ja ilmselt edaspidigi veel nii mõnigi kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles