GALERII JA VIDEO ⟩ Suvepealinna sats krooniti rahvaliiga meistriks: “Päästsime Pärnu jalgpalli!”

Märt Pilme
, reporter
Copy

Suvepealinna vutitiim FCP Pärnu edestas 64 meeskonda ja krooniti rahvaliiga A-tasandi tšempioniks.

“Päästsime Pärnu jalgpalli!” muheles rahvaliiga satsi eestvedaja ja väravavaht Karl Eerik Eisenschmidt, viidates palju kõrgemal tasemel pallivatele teistele siinsetele tiimidele ehk Pärnu ja Vändra Vaprusele ning Pärnu jalgpalliklubile (PJK). Kui esimesed kaks kukkusid tänavu oma liigast välja, siis sama saatus võib tabada viimastki, kes kaks vooru enne lõppu asub ohutsoonis.

Võtavad lõbuga

Varem FC Peedu nime kandnud satsi juured ulatuvad seitsme aasta taha, mütati rahva- ja korra neljandas liigas, aga suuri saavutusi ette näidata polnud.

Senise meeldejäävaima etteaste tegid peedukad 2016. aastal, mil rahvaliiga satsil “vedas” loosiga ja noile loositi karikavõistluste 1/64-finaalis vastaseks Maarjamaa tipp ehk Tallinna FC Flora. Oh seda rõõmu, sest mängida sai ju Eesti rahvusstaadionil ehk A. Le Coq Arenal! Peatreener tõmbas ülikonna selga ja pani lipsu ette, pealinna poole saadeti fännibuss ja lipud lehvisid. Ehkki kihlveokontorid ennustasid kolm korda suuremat skoori, kaotati “vaid” 0:11. Milline elamus!

“Võtame asja pigem lõbu ja naljaga kui tõsiselt,” ütles Eisenschmidt välja tõetera, mis kehtis nii viis aastat tagasi kui on jõus nüüdki. “Juunist augustini teeme korra nädalas trenni ka! Aga seegi on nii, et teeme kaks satsi ja mängime, poolteist tundi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles