Tippkokk: Halb on vaadata, et küsitakse restoranilikke hindu, aga toiduks on poolfabrikaadid

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Ammende Villa restorani peakokk Herkki Ruubel eelistab värsket ja kohalikku toorainet.
Ammende Villa restorani peakokk Herkki Ruubel eelistab värsket ja kohalikku toorainet. Foto: Ragne Värk

White Guide’i (WG) meeskond külastas aasta jooksul erinevaid restorane ja hindas neis pakutavaid toite, jooke, teenindust ja atmosfääri. Hindajate antud punktid kokku löödud, soovitab restoranijuht 72 Eesti söögikoha seas Pärnus toiduelamusi otsida Ammende villa restoranist, Hedoni spaa­hotelli restoranist Raimond ja butiikhotelli Frost all tegutsevast Mon Ami restoranist, mis kõik pälvisid hinnangu “kõrgtase”. Kohvik Supelsaksad sai teejuhilt hinde “väga hea”.

Restoranile annab teejuhti valituks osutumine rahvusvahelist kõlapinda, eriti Skandinaavias, kus WG on juba kümme aastat olnud ja inimesed harjunud. “Gurmeehuvilistele on see igapäevane asi vaadata, sest hõlmab väga häid toidukohti. See on kvali­teedi garantii,” selgitas siinsetest toidukohtadest kõrgeima skoori kogunud Ammende villa restorani (73 punktiga, millest 31 toidu eest) peakokk Herkki Ruubel. Tema jaoks oli see kolmas kohalik restoran, millega ta WG nimekirja jõudis.

Ruubeli sõnutsi läheb WG hinnang talle endiselt korda, ­kuna see on ainus rahvusvahe­lise taustaga ja kõige tõsisemalt võetav toidukohtade teejuht ­Eestis. “Skandinaavias jälgitakse seda väga, sinna kuulub kahe-kolme Michelini tärniga restoranegi,” selgitas Ruubel, kes ise on kahes säärases restoranis töötanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles