White Guide’i (WG) meeskond külastas aasta jooksul erinevaid restorane ja hindas neis pakutavaid toite, jooke, teenindust ja atmosfääri. Hindajate antud punktid kokku löödud, soovitab restoranijuht 72 Eesti söögikoha seas Pärnus toiduelamusi otsida Ammende villa restoranist, Hedoni spaahotelli restoranist Raimond ja butiikhotelli Frost all tegutsevast Mon Ami restoranist, mis kõik pälvisid hinnangu “kõrgtase”. Kohvik Supelsaksad sai teejuhilt hinde “väga hea”.
Tellijale
Tippkokk: Halb on vaadata, et küsitakse restoranilikke hindu, aga toiduks on poolfabrikaadid
Restoranile annab teejuhti valituks osutumine rahvusvahelist kõlapinda, eriti Skandinaavias, kus WG on juba kümme aastat olnud ja inimesed harjunud. “Gurmeehuvilistele on see igapäevane asi vaadata, sest hõlmab väga häid toidukohti. See on kvaliteedi garantii,” selgitas siinsetest toidukohtadest kõrgeima skoori kogunud Ammende villa restorani (73 punktiga, millest 31 toidu eest) peakokk Herkki Ruubel. Tema jaoks oli see kolmas kohalik restoran, millega ta WG nimekirja jõudis.