Sadamast lahkus ameeriklasest keskmängija

Karl Hütt
, reporter
Copy
Tarekeyi Edogi (palliga).
Tarekeyi Edogi (palliga). Foto: Ain Liiva

Pärnu Sadama korvpallimeeskond andis sotsiaalmeedias teada, et poolte kokkuleppel lahkub meeskonnast Nigeeria juurtega ameeriklasest keskmängija Tarekeyi Andrew Edogi. 

Edogi äraminek oli tegelikult teada juba varem, sest agent otsis talle uut tiimi. “Lootsime, et Edogi tase on ikka natuke kõrgem ja veame temaga hooaja lõpuni välja, aga tuleb öelda, et tema kvaliteet pole ikka päris see, mida tahtsime,” iseloomustas Pärnu Sadama korvpalliklubi juht Johan Kärp paar nädalat tagasi tiimi üht kõrgemapalgalist pallurit. “Selle nimel pole mõtet Eesti poisse pingil hoida. Oleks ta peajagu üle, siis veel, aga praegu mängib näiteks Artur Konontšuk palju paremini.”

Kärp ütles, et täna sõidab mängija Eestist ära. Klubi, kus leegionär karjääri jätkab, pole teada. Kärbi sõnutsi ei otsita Edogi kohe asemele uut pikka, vaid proovitakse mängida oma poistega. Kui korvialune lahjaks jääb, saab vajadusel veebruarini mängijate turul ringi vaadata.

27aastane ja 203sentimeetrine pikkune Edogi käis Pärnu eest väljakul kolmes Eesti-Läti ühisliiga matšis ja tõi keskmiselt 5,3 punkti. Viimastes mängudes leegionär enam platsile ei pääsenud.

Edogi kõrval lahkus hiljuti klubist teinegi leegionär mängujuht Kasey Hill. 28aastane jänki tõusis nelja Eesti-Läti ühisliiga mänguga võistkonna resultatiivseimaks, kui viskas keskmiselt 15,8 punkti ja jagas 5,3 resultatiivset söötu.

Pärnu Sadam asub Eesti–Läti ühisliiga turniiritabelis seitsmendal kohal. Järgmisena mängib Pärnu korvpallimeeskond 4. detsembril kell 15 kodus Raplaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles