Aasta toode Pesto alla kosmonauticana võitis südamed

Copy
Ettevõtte Kosmosepoisid asutajad Evari Tšetšin ja Marek Sild.
Ettevõtte Kosmosepoisid asutajad Evari Tšetšin ja Marek Sild. Foto: Mailiis Ollino

Mururoheline vedel pasta klaaspurgis, peal õlikiht, ninaga nuhutades küüslaugune, keelega mekkides ürdine, järelmekilt terav – see on Pärnumaa tänavune aasta toode, ettevõtte Kosmosepoisid valmis uhmerdatud umbrohupesto.

​Mullu kevadel kuulutas ­nädalaleht Eesti Ekspress: “500 karpi pestot nelja päevaga! Raskel ajal koha kaotanud meisterkokk ­leidis kiiresti ajutise töö” Artiklis oli juttu üle 25 aasta kokana tegutsenud ­Toomas Läätsest. Mehest, kes olnud peakokk Noku klubis, Moskva kohvikus, Georg Otsa spaas, Vihula mõisas, restoranis Sfäär. Lääts kaotas koroonakriisi ajal töö ja seadis enda vee peal hoidmiseks kodus sisse pesto­tootmise. Kuulutas Facebookis ja äri läks müri­nal käima.

Samalaadne on Pärnumaal tegutsevate Kosmosepoiste lugu, narratiiviks töökaotus ja pesto.

Tagasi üles