Piparkoogitainas on juba müügil ja seda saab nii alla kui üle kümneeurose kilohinnaga

Copy
Pärnu taluturult saab juba kaks nädalat nii kohapeal valminud piparkoogitainast kui piparkooke.
Pärnu taluturult saab juba kaks nädalat nii kohapeal valminud piparkoogitainast kui piparkooke. Foto: Urmas Luik

Kabli pagaris küpsetatakse piparkooke juba kaks nädalat ja sealsamas on müügis ise küpsetamiseks tainaski. Taina retsept on juba aastaid sama ja see valmistatakse kohapeal, kaasa arvatud suhkrusiirup.

Korraga valmib Kabli Pagari perenaise Elve Vahenõmme sõnutsi tainast kümne kilo jagu. Seda tehakse enamasti nädala alguses, kui muid töid on vähem. “Siis jõuab piparkookidega mässata,” seletas ta.

Lõppenud nädala reede õhtuks, oli eelmisest laarist alles veel mõni kilo küpsetusmassi, aga uus suhkrusiirup juba valmis, et järjekordne ports hakkama panna. Perenaine arvas, et neile, kes pühapäeval ostma lähevad, jagub siiski nii valmis vürtsikaid küpsiseid kui toorainet ise rullimiseks ja ahju pistmiseks.

Tagasi üles