Teater vanglas ⟩ Punase torni jõuluetendus viib keskaegsesse Pärnusse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Jõuluetenduses “Pühamees, linnasüütaja, patuoinas” mõtisklevad oma elu üle 16. sajandil Pärnus elanud Johann Droste (Meelis Sarv) ja Punases tornis töö­tanud kohtuteener (Lauri-Kare Laos). Pilt on tehtud proovis.
Jõuluetenduses “Pühamees, linnasüütaja, patuoinas” mõtisklevad oma elu üle 16. sajandil Pärnus elanud Johann Droste (Meelis Sarv) ja Punases tornis töö­tanud kohtuteener (Lauri-Kare Laos). Pilt on tehtud proovis. Foto: Urmas Luik

Läinud laupäevaks täpselt aasta Pärnu muuseumi filiaalina taas lahti olnud ­Punases tornis mängitakse esimest ajaloolis-mängulist jõuluetendust, mis rändab keskaegses Pärnus, kus linnavanglas ehk sealsamas Punases tornis ­ootas oma saatust “kurikuulus linna­süütaja” Johann Droste.

Ajaloofaktide põhjal fantaasial lennata lastes kirjutasid pea tunnise näitemängu kokku Meelis Sarv ja torni juhataja Katrin Suu, kelle sõnutsi on see lugu üks Pärnu linna huvitavamaid müsteeriume ka tõsielus. Sest mis Drostest lõpuks sai, ei ole võimalik välja kaevata ajalooürikutestki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles