"Pangatöötaja" õnge läinud naine sai pea 5000 euroga vastu pükse

Pärnu Postimees
Copy
Väidetavalt pangast helistanu rääkis naisele, et tema nimel võeti laenu ja ta kontole kantakse ebaseaduslikult raha.
Väidetavalt pangast helistanu rääkis naisele, et tema nimel võeti laenu ja ta kontole kantakse ebaseaduslikult raha. Foto: Elmo Riig

Eile teatati politseile pettusest, kus end pangatöötajana esitlenud mees pettis välja inimese isiklikke andmeid ja suure summa raha.

Tundmatu mees helistas novembri keskel 35aastasele naisele ja tutvustas ennast pangatöötajana. Helistaja rääkis, et naise nimel on võetud laenu ja tema kontole kantakse samuti ebaseaduslikult raha üle. Selle tegevuse vältimiseks küsis mees naiselt PIN-koode, isikukoodi ja muid isiklikke andmeid.

Naine andiski need ja sisenes “pangatöötaja” soovil oma pangakontole.

Hiljem selgus, et naise nimel on kiirlaene pakkuvast ettevõttest võetud 2000 eurot laenu ja tema kontolt on kantud võõrale arvele ligemale 4900 eurot. Ülekantud raha ei ole võimalik enam tagasi saada.

Juhtumi täpsed asjaolud selgitab kriminaalmenetlus, mis algatati kelmuse paragrahvi alusel. Varalise kasu saamise eest tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise teel määratakse kas rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles