Muuseumis kõlab Andrus Kallastu autorikontsert

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Repoo Ensemble.
Repoo Ensemble. Foto: Pärnu Ooper

Pühapäeval, 19. veebruaril kõlab Pärnu uue kunsti muuseumis Pärnu Ooperi sarjas "Abonement 007" Andrus Kallastu autorikontsert „Welt gebaut ist“.

Kõlab armastuse ja sõja mäng kammeransamblile „Welt gebaut ist“ („Maailm on ehitatud“) aastast 2007, ülemlaulutroop "Amor-mors" aastast 2009 ning flööditroop (maailma esiettekanne).

Andrus Kallastu muusikat esitab Repoo Ensemble koosseisus Kai Kallastu (sopran), Leonora Palu (flööt), Aare Tammesalu (tšello), Jorma Toots (klaver) ja Andrus Kallastu (dirigent).

Andrus Kallastu armastuse ja sõja mäng kammeransamblile „Welt gebaut ist“ on loodud inspireerituna Johannese Ilmutusraamatus (21:10-21) leiduvast Taevase Jeruusalemma kirjeldusest.

Teos koosneb eelmängust, kaheteistkümnest fragmendist ja lõppmängust. Igale fragmendile on heliloojal plaan kirjutada troop, millest praeguseks on valmis neli: ülemlaulutroop, eleegiline troop, tantsutroop ja flööditroop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles