Pärnu lahel alustatakse jäämurdmisega

Pärnu Postimees
Copy
EVA-316 alustab Pärnu lahel jäämurdetöid.
EVA-316 alustab Pärnu lahel jäämurdetöid. Foto: Ants Liigus

Täna väljub Tallinnast suvepealinna poole transpordiameti mitmeotstarbeline laev EVA-316 ning homsest algavad Pärnu lahel jäämurdetööd.

Transpordiameti jäämurde koordinaator Martin Kaarjärv selgitas, et tugevate miinuskraadidega on Pärnu lahel tekkinud jääkate ja kuna ilmateenistuse ennustuse järgi pakane püsib, tekib laevadel Pärnu sadamas probleeme jääs sõitmisel.

Jääpiir on Pärnu sadamast umbes 7-8 miili.

17. detsembrist hakkavad Pärnu sadamat külastavatele laevadele kehtima lisanõuded. Laevadel peab olema vähemalt jääklass 1C (Lloyd’s Register) või teiste klassifikatsiooniühingute samaväärne jääklass. Samuti ei tohi laeva peamasina võimsus jääda alla 1600 kilovati.

EVA-316 on valminud 1980. aastal Soomes ja 2004. aastal ehitatud ümber mitmeotstarbeliseks laevaks, millel muu hulgas jäämurde- ja reostustõrjevõimekus. Meeskonnas on 13 liiget.

Transpordiamet teenindab jäämurdjatega Muuga, Tallinna, Kopli lahe sadamat, Paldiski Põhja- ja Lõunasadamat, Kunda ja Sillamäe sadamat – kõiki kuni akvatooriumini. Samuti teenindatakse Pärnu sadamasse tulevaid ja sealt väljuvaid laevu lootsipoist jääpiirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles