Sebra aitab ja abistab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohutu ja turvalise liiklemise päev Pärnu Mai lasteaias.
Ohutu ja turvalise liiklemise päev Pärnu Mai lasteaias. Foto: Erakogu

Pärnu Mai lasteaias toimus traditsiooniline ohutu ja turvalise liiklemise päev, mis seekord oli pühendatud sebrale, kes aitab meil turvaliselt tänavat ületada.

Saalis toimusid mängupeod, mille viisid läbi lasteaia tervisemeeskonna liikmed. Külalistena olid mängutegevustesse kaasatud maskott Sebra ja politseinik Karmen Kuimet koos Lõvi Leoga.

Lasteaia saalist oli saanud tiheda liiklusega tänav koos ülekäiguradade, liiklusmärkide ja valgusfooriga. Ohtlikes liiklussituatsioonides seiklesid kaks nukku: Anu ja Priit. Nad ületasid tee selleks mitte ettenähtud kohas, mängisid keksu ülekäigurajal ja ületasid sõiduteed kelguga sõites. Lapsed unustasid enne tee ületamist vaadata vasakule ja paremale ning tormasid ootamatult sõiduteele.

Õnnetus ei hüüa tulles – juhtuski avarii. Kohale saabunud politseinik selgitas lastele, kus ja kuidas ületada tänavat ning mida teha õnnetuse korral. Liiklusõnnetusest teatati hädaabinumbrile 112, mille järel jõudis avariipaika kiirabi. Õnneks pääsesid nukulapsed ehmatuse ja paari kriimuga.   

Politseinik Karmen koos Lõvi Leo ja Sebraga aitasid  nukulastel Anul ja Priidul leida ohutu tee kelgumäele.

Lasteaialaste tähelepanu pandi proovile mängus “Valgusfoor”, kus poisid-tüdrukud said liikluslinnakus olla nii autojuhid kui jalakäijad. Seda kõike politseiniku ja Lõvi Leo valvsa pilgu all ja nende õpetussõnu järgides.

Lõvi Leo võib nüüd rahuliku südamega oma politseitööd tegema minna, sest kõik said veel kord teadmisi sellest, kuidas käituda nii, et keegi ei saaks viga.

Lapsed said suu magusaks lõvi pildiga kommist ja kindlustunde rinda heast ja sõbralikust politseist.     

Täname maanteeametit, politseinik Karmen Kuimetit ja Lõvi Leod, kes aitasid meie päeva sisukamaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles