Politsei pidas kinni Pärnus tegutsenud varga

Pärnu Postimees
Copy
Vargus.
Vargus. Foto: Toomas Huik

Politsei pidas kinni 43aastase mehe, kes sel kevadel ja sügisel oli varastanud Pärnus tööriistu, jalgratta, ATV ja mopeedi.

Mees pani vargusi toime nii selle aasta mais, oktoobris kui novembris. Mais varastas ta Pärnus Suur-Jõe tänaval kauplusest akumutrikeeraja ja Kuldse Kodu tänaval korterelamu juurest parklast mopeedi. Oktoobris aga Kuldse Kodu tänaval korterelamust jalgratta ja novembris Lembitu tänavalt ATV.

Pärnu politseijaoskonna juhtuurija Ago Kärtmanni sõnutsi jõuti vargani inimeste tähelepanekute ja kaamerasalvestiste analüüsi abil.

“Mehel õnnestus korduvalt vargusi toime panna, kuid kogutud tõendid viisid temani ja 29. novembril pidasime ta kahtlustatavana kinni. Oleme tänulikud kogukonnale ja inimestele, kes kahtlast tegevust märkasid ja oma tähelepanekutest teada andsid,” ütles Kärtmann.

Osa varastatud asjadest õnnestus kätte saada ja omanikele tagastada. “Mehe jutu järgi varastas ta majanduslikel põhjustel ja paraku ei õnnestunud varastatud jalgratast ega tööriistu tagasi saada. Küll tagastasime omanikele ATV ja mopeedi,” lausus Kärtmann.

Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti vargustes kahtlustatav mees kaheks kuuks vahi alla. Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri Lauri Jõgi sõnade järgi esines kahtlus, et vabaduses paneb ta toime uued kuriteod.

“Meest on alust kahtlustada neljas vargusepisoodis. Osa kuritegudest pani ta toime käimasoleva kriminaalmenetluse ajal, mistõttu ilmnes oht, et ta võib jätkata uute varavastaste kuritegude toimepanemist. Sama mees on toime pannud ka liiklussüütegusid ja teda on kriminaalkorras karistatud Soome Vabariigis,” märkis Jõgi.

Oma kodu ja selle ümbruse turvalisust silmas pidades tasub näiteks naabritega omavahel kokku leppida, et keegi hoiaks teie kodul silma peal siis, kui ise ära olete. Varastele pakuvad tavaliselt enim huvi raha, eri tööriistad, jalgrattad, ehted, arvutid. Kodunt lahkudes tasub alati üle kontrollida, kas uksed on lukus ja aknad kinni. Vargusi aitavad ära hoida valveseadmed ja -kaameradki. Ümbruskonnas kahtlast tegevust märgates tuleb sellest numbril 112 helistades teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles