Vastne Põhja-Pärnumaa vallavanem loodab, et noored leiavad tee tagasi kodukohta

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kontus meenutas, et komandos tegi südame soojaks, kui inimesed tulid isiklikult elu päästmise eest tänama.
Kontus meenutas, et komandos tegi südame soojaks, kui inimesed tulid isiklikult elu päästmise eest tänama. Foto: Mailiis Ollino

Vändra päästekomando pealikust Rein Kontusest sai uus Põhja-­Pärnumaa vallavanem. Ta peab ennast rahumeelseks inimeseks ja põlise vändrakana soovib, et piirkonna eesotsas oleks nooremat verd ja värskeid ideid. Kontus ­tahaks, et Põhja-Pärnumaa saaks piirkonnaks, kus on kodune tunne.

Kui saite vallavanemaks, kinkis volinik Raul Peetson teile kuldse äkke. Tuletamaks meelde, et tegu on ikkagi põllumajanduses eesrindliku vallaga. Kas panite selle kabinetis aukohale?

Kindlasti leiab ta oma koha kabinetis. Praegu ei oska öelda, kuhu täpsemalt. Tegu oli väga andeka ja vahva kingitusega.

Enne vallavanemaks saamist olite kuraditosin aastat Vändra päästekomandos tööl. Kui raske süda­mega selle ameti maha panite?

Eks ta melanhoolsust tekitab. Ma usun, et mehed saavad minust aru. Mõistavad ja tunnevad mind, et ma olen ambitsioonikas ja on soov midagi suuremat ära teha. Ma ei ütle, et päästeameti komandopealiku koht oleks kehv koht olnud.

Avanes võimalus kohaliku omavalitsuse valimistel kaasa lüüa, rääkida ja nii ta läks. Muidugi jääb kurbus südamesse, aga ma ei jää nende jaoks võõraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles