nädalast jäi kõlama Kemmergumure lükkub kohalike kaela (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Transpordiamet plaanib Via Baltica äärsetest parkimistaskutest ära viia kemmergud ja prügikonteinerid.
Transpordiamet plaanib Via Baltica äärsetest parkimistaskutest ära viia kemmergud ja prügikonteinerid. Foto: Andres G. Adamson

Kui transpordiamet Via Baltica äärsetest parkimistaskutest kemmergud ja prügikonteinerid ära viib, ei tähenda see, et rekajuhid nendesse kohtadesse enam sodi maha ei puistaks. See ei ole hüpoteetiline hirm, vaid kogemus paari aasta tagusest ajast, kui viisakaid enesekergenduse võimalusi ja jäätmete kogumismahuteid neis paigus veel polnud.

Kes on käinud jalutamas maantee äärest alguse saaval Rannametsa–Tolkuse õpperajal, mäletavad kindlasti, kui jube prügine oli enne konteineri toomist just suure tee vastaspool. Häädemeeste valla Majaka küla taluperemees Artur Nõmm oli aastaid püsti hädas, et rekamehed kasutasid tema põldu enda kergendamiseks ja tuul laotas maas vedeleva sodi tema maale.

Transpordiamet hoiab üle Eesti 61 käimla ja 63 prügikonteineri eemaldamisega kokku 472 000 eurot kemmergutelt ja 267 000 eurot jäätmemahutitelt. Aga kui mõelda laiemalt, peab sama amet neid parklaid korras hoidma niikuinii.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles