Ranna raamatukogu töötab Mai keskuses uue pesa leidmiseni

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu Ranna raamatukogu jätkab Mai kultuurikeskuses.
Pärnu Ranna raamatukogu jätkab Mai kultuurikeskuses. Foto: Mailiis Ollino

Uue omaniku leidnud Pärnu Mai kultuurikeskusele löödi küll juba hingekella, kuid raamatuid laenutada saab sealt endiselt.

Ranna raamatukogu ärakolimine on plaanis alles siis, kui valmivad uued ruumid Koidula gümnaasiumi kunagises ujulas. Pärnu keskraamatukogu direktori Heinike Sinijärve ütlust mööda pole kolimisaeg kindel, aga enne tulevat sügist midagi ei muutu.

Sinijärve sõnutsi on paljud lugejad muret tundnud, kas ehk kaasnes oktoobris peetud kultuurikeskuse lõpupeoga seegi, et raamatukogu sulges uksed. „Raamatukogu on avatud kõikide nende võimalustega, mis seal on,” kummutas ta kartused. Lugejad saavad peale raamatute laenutamise kasutada internetti, printida, koopiaid teha.

Pärnu linnavalitsuse kõneisik selgitas, et Mai keskuse omanikuga on kokkulepe ja võib loota, et enne uute ruumide valmimist ei pea raamatukogu välja kolima.

Uues kohas saab Ranna raamatukogu enda kasutusse soklikorruse, kus pinda üle 400 ruutmeetri. Varem asusid seal õppeklassid. Praegu on raamatukogu käsutuses umbkaudu 300 ruutmeetrit.

Mis puudutab kogu kunagist ujulat, siis hoone ehitatakse ümber Mai kultuuri-, spordi- ja vabaajakeskuseks. Esimese etapina on plaanis välja ehitada Ranna raamatukogule sobivad ruumid. Prageu käib selle hooneosa projekteerimine.

Praegu kasutab Koidula kooli endist ujulat ajutiselt Rääma kool, mille oma majas jätkub remont.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles