PÜTK vähendab Pärnu–Saunametsa liinil püsipeatusi

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Tuleval aastal saab Saunametsa sõita vaid tellimisel.
Tuleval aastal saab Saunametsa sõita vaid tellimisel. Foto: Mailiis Ollino

Kui seni sai bussiliinidel number 83 ja 83-2 sõita Pärnust Saunametsa välja ja tellimusel Kruusaaugule ja Kikeperra, siis tuleval aastal muudab Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) tellitavaks ka Saunametsa peatuse ja veel kolm.

Maakonna bussiliinidel nr 83 Pärnu–Vaskrääma–Surju-Saunametsa (Kikepera) ja nr 83-2 Pärnu–Uulu kool–Surju– Saunametsa (Kikepera) on sõitjaid Jaamakülast edasi Saunametsa poole olnud püsivalt väga vähe, suvisel ajal on nende arv peaaegu olematu. Kuid need liinid on ühtlasi maakonnas ühed esimesed, kuhu oli lisatud tellitavad peatused: Kruusaaugul ja Kikeperas, millega nende kahe liini bussijuhtidel on pikemalt kogemusi. “Seoses sõitjate vähesuse ja talviste libedate teedega tõstsid bussijuhid päevakorda laiendada tellimuse võimalust ka Jaamakülast Saunametsani,” ütles PÜTKi vanemlogistik Avo Rahu.

Rahu sõnutsi oli peale eeltoodu põhjuseks transpordiameti suunis, et kõik ühistranspordikeskused peavad maakondlikku liinivõrku tuleval aastal koondama kahe protsendi jagu.

Seetõttu muutuvad tulevast aastast muutuvad tellitavaks ka Uutsoni, Jõekääru, Kilingi metskonna ja Saunametsa peatus. See tähendab, et sõitja olemasolul jätkab buss sõitu kuni soovitud peatuseni, kuid kui neid ei ole, lõpeb reis Jaamakülas. Oma sõidusoovist tuleb vedajale ette teatada tööpäeviti 9–16 telefonil 554 9236.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles