Ameerika vahetusõpetaja valis oma elu esimeseks välisreisiks Eesti

Helen Clark
, Reporter
Copy
Nii mõnigi siinne tava, mida ameeriklanna Olivia LeBlanc on Pärnu ühisgümnaasiumi õpilastelt kuulnud, on tulnud naisele suure üllatusena.
Nii mõnigi siinne tava, mida ameeriklanna Olivia LeBlanc on Pärnu ühisgümnaasiumi õpilastelt kuulnud, on tulnud naisele suure üllatusena. Foto: Mailiis Ollino

Noormehe hääl teatab valjult klassinurgast, et igal aastal palkab nende pere ühe ­vana mehe jõuluvana mängima ja kinke ­jagama. Teine mainib, et neil süüakse verivorsti, vaadatakse ­telerist filmi “Üksinda kodus” ja võimalusel kihutatakse autoga jääl, külg ees. Kolmanda õpilase peres on aga tavaks saanud ­valida maakaardilt juhuslik riik, mida jõulupühade ajal külastada.

Ameerika vahetusõpetaja, 22aastase Olivia LeBlanci suu­nurgad kerkivad Pärnu ühisgümnaasiumi 10. klassi tunnis õpi­laste jõulutraditsioonide juttu kuulates kergelt ülespoole.

Eesti mõjub USA idarannikult Pittsburghist pärit inglise keele vahetusõpetajale heas mõttes kultuurišokina: tegu on tema elu esimese reisiga väljapoole kodumaad. Uute tavade ja maitsetega on LeBlancil aega harjuda olnud vaid kolm kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles