Graafik ⟩ Nakatumisnäit on pisitasa tõusnud üle 500, suurem on see vaid kahes maakonnas

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonatestimine.
Koroonatestimine. Foto: Elmo Riig

Pärnu haigla COVIDi-osakonnas oli täna hommikul ravil 16 koroonaviirusega nakatunud inimest, kellest noorim on 37- ja vanim 85aastane.

Ööpäevas analüüsiti Pärnumaal 311 testi, neist 32 puhul ehk igal kümnendal tuvastati pärgviirus. Eelmisel reedel lisandus nakatunuid ühe võrra vähem.

Viimase kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta on 514, nädala eest oli see pisut madalam: 484. Meist kõrgem on nakatumisnäit vaid Tartumaal (664) ja Harjumaal (547).

Eile lisandus Pärnu haiglasse neli COVIDi-haiget, koju saadeti kolm tervenenut. Ravila tavaosakonda viidi üle kaks patsienti.

Vaktsineerituid on koroonapatsientide seas neli ehk ligemale kolmandik. Üks ravialune on mujalt maakonnast.

Viimasel ööpäeval tehti Pärnumaal COVID-19-vaktsiini 550 tõhustusdoosi. Esimest korda käis kaitsepookimas 30 elanikku ja teise süsti sai 70 pärnumaalast.

Eile suri kohalikus haiglas 90aastane mees, kel oli tuvastatud COVID. Eestis läks manala teed kokku kaheksa koroonaviirusega nakatunut vanuses 71–95 aastat. 

Eestis on tuvastatud 242 COVID-positiivset, kelle puhul  genotüpiseerimine viitab uuele, eriti nakkavale omikronitüvele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles